The Posies - Success (1998)

Rock / Pop
Label: Pop Llama

1. Somehow Everything (3:17)
  2. You're the Beautiful One (3:55)
  3. Looking Lost (6:09)
  4. Fall Apart with Me (4:07)
  5. Placebo (3:04)
  6. Who to Blame (4:17)
  7. Start a Life (3:15)
  8. Friendship of the Future (5:59)
  9. Grow (3:36)
  10. Farewell Typewriter (2:14)
  11. Every Bitter Drop (3:23)
  12. Fall Song (5:30)
Ironische titel voor een album van een band die ondanks een handvol bloedmooie gitaaralbums nooit bij het 'grote' publiek is doorgebroken. En dan te weten dat hun eerste album "Failure"heet. Op Success klinken ze dan ook enigzins verbitterd, en de nummers missen het sprankelende van de twee voorgaande platen.

anathema
Na de twee voorgaande platen viel deze echt héél erg tegen. Goed het blijven The Posies en ze verdienden wat mij betreft heel veel meer succes, maar meer dan 2,5* kan ik hier niet van maken.

avatar van timhardt
Valt ook erg tegen, na hun eerdere werk

Meneer Bungel
Neeeej hoor, ietsje meer 'darkside' doet deze band heel veel goed. Mijn favoriete Posies-plaat(verder ken ik alleen de twee voorgaande), no doubt.

avatar van ZAP!
De onophoudelijke stroom aan beresterke melodieën en de betoverende samenzang zijn de voornaamste ingrediënten die van dit album een feest maken, een afscheidsfeest, want hierna hield de band het voor gezien (tot de reünie, zo'n zeven jaar later). Ik heb de plaat al zo vaak gedraaid dat ik 'm bijna kan dromen. De twee voorgangers heb ik ook veel gedraaid, maar i.p.v. die nog weer es te proberen, pak ik telkens liever deze er weer bij. Succes gegarandeerd. Weemoedig, maar toch hoopvol, dan weer lieflijk, dan weer ruig. En het allermooiste wordt hier wat mij betreft voor het laatst bewaard... aanrader!

*****.