menu

Pale Lights - The Stars Seemed Brighter (2017)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Pop / Rock
Label: Kleine Untergrund

  1. 100 Years (3:11)
  2. Mother Cries (3:14)
  3. I Will Not Pray (2:48)
  4. Sweetheart (2:50)
  5. Jean, Bring the Flowers (3:59)
  6. The Army Game (3:05)
  7. Poor Old Ruby Ellen (2:40)
  8. The Sounds (2:23)
  9. Coming Up for Air (3:37)
  10. Goodnight (3:37)
totale tijdsduur: 31:24
zoeken in:
avatar van aERodynamIC
3,5
Zo'n hoes die doet denken aan Belle and Sebastian of The Smiths ("Der Geteilte Himmel" uit 1964).

Het wist mijn interesse te wekken, zonder dat ik ook maar enig idee had wat het zou moeten zijn alhoewel ik het van tevoren al wel een beetje kon raden. En ja hoor, ik had het juiste voorgevoel.

Een half uur sprankelende gitaarliedjes die doen denken aan het betere werk in de jaren '80. Lloyd Cole and the Commotions was een eerste gedachte. Muziek waar ik van hou en waar ik ook aardig wat van in de kast heb staan.

Alleen zijn dat allemaal jaren '80 bandjes. Dat is Pale Lights niet. Pale Lights komt uit New York en brengt dit album uit op een Duits label. Het is de opvolger van debuut Before There Were Pictures en daarnaast hebben ze nog wat EP's uitgebracht.

is het wat? Jazeker. Helemaal mijn ding, alleen is er een grote maar. Ik heb net wat te veel van dit soort albums in de kast staan en Pale Lights ie iets te veel inwisselbaar om zich te kunnen meten met de echte grootheden binnen het genre. Daarnaast beginnen de nummers op een gegeven moment te veel op elkaar te lijken en dan is zelfs een half uur net wat te lang. Dat is best jammer, want meer variatie had het album sterker gemaakt.

Hierdoor is The Stars Seemed Brighter een uiterst vermakelijk album geworden, maar helaas niet de onverwachte klapper aan het einde van het jaar die mijn jaarlijstjes nog even flink ondersteboven zou schoppen. Typisch zo eentje waar je over een jaar niet meer van weet wat het nu ook al weer was. Misschien zit ik er naast, maar ik vrees dat dit het lot gaat zijn van verder een prima album

Gast
geplaatst: vandaag om 09:01 uur

geplaatst: vandaag om 09:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.