Pawns - The Gallows (2017)

1 stem

Label: Mass Media

1. The Cross (2:40)
  2. Aberrations (2:09)
  3. The Gallows (3:48)
  4. Brimstone and Fire (4:39)
  5. Interlude (3:10)
  6. Herxing (2:17)
  7. Damascus (2:08)
  8. The Snake (0:30)
  9. Thanatos (3:29)
  10. The Pyre (2:54)

Jean-Maurice
Erg goed debuut van deze 'gothic punk' band. Het moet een labeltje hebben en deze zag ik bij een andere beschrijving van het album dus vooruit. Dit album is rauw en meer een kruising tussen punk en postpunk. Door de bariton stem van de zanger lijkt het wat op Joy Division hoewel ik deze eeuwige vergelijking inmiddels ook wel moe ben net als de bands die hier eindeloos mee worden vergeleken denk ik. Deze zanger schreeuwt meer en haalt genadeloos uit op sommige tracks. Het hele album ligt lekker in het gehoor en bevat geen echte hoogstandjes maar dat past ook niet bij dit genre. Het rockt in elk geval heerlijk weg en door de korte duur is het ook zo voorbij en zo hoort het ook met punk. Over het algemeen vrolijk stemmend hoewel 'Interlude' van een zeer zeldzame naargeestigheid is dat ik zelfs de neiging kreeg om te gaan skippen. Kort en goed een prima album dat ik 2017 over het hoofd heb gezien maar met terugwerkende kracht een van de beste albums van dat jaar wat mij betreft. We wachten nu graag op een vervolg.

Jean-Maurice
Alicia, DjFrankie Misschien ook iets voor jullie?

avatar van Alicia
Ik heb m'n koptelefoon maar weer even opgezet. ?

Ik geloof dat ik hiervoor in de stemming moet zijn. Dus kies ik een ander momentje uit en wacht nog even met een oordeel. Nee, we gaan nu niet meer vergelijken met de over-overbekende artiesten uit een donkergrijs verleden, maar beoordelen het album op zijn merites.

Bedankt voor de tip! ?