Ze werd op 12 juli 1974 geboren in Waddinxveen als Sharon Janny den Adel en maakt als sinds jaar en dag deel uit van de gothic rock band Within Temptations. Met die band scoorde ze vele (inter)nationale hits, waaronder “ICE QUEEN”, “MOTHER EARTH”, “STAND MY GROUND”, “ANGELS”, “WHAT HAVE YOU DONE” en “FASTER”. De stevige rock en de theatrale presentatie van de band én Den Adel reikt tot ver in Europa en ook in Amerika worden de albums van de in 1996 opgerichte band verkocht. Na jaren toeren vond ze het tijd om iets “eigens” te maken. Ze leende haar galmende en zeer karakteristieke stem al uit aan Ayreon, Avantasia, After Forever, Delain en Armin van Buuren en sinds kort ligt het debuutalbum van “MY INDIGO” in de winkels. De prachtige stem van Sharon den Adel draagt de 10 songs die op dit album staan en de muziek is erg melodieus, heeft af en toe Keltische invloeden en is ook wel dansbaar te noemen. Iets anders dan haar eigen band, want op “MY INDIGO” geen scheurende gitaren, heftige solo’s en beukende drums. Het is allemaal rustiger, sferisch en er is meer aandacht voor de melodie. Dit album betekent overigens niet het einde van Within Temptation, maar ik hoop dat Den Adel het voor elkaar krijgt om nog een aantal albums onder My Indigo uit te brengen. Heerlijke muziek met daarbij een glaasje wijn, vuurkorfje en dan maar genieten. Op naar de opvolger!!