Ryuichi Sakamoto - The Fortress (2017)

Japan
Score
Label: CJ E&M

1. Kings March [Strings Version] (4:17)
  2. Vacant Throne (1:03)
  3. The Fortress (1:13)
  4. Dispute (3:21)
  5. Yongs Threat (1:59)
  6. Kings Letter (2:19)
  7. Battle 1 (1:28)
  8. Blacksmith Battle 2 (2:01)
  9. Straw Bag Good Meal (2:23)
  10. Absurd Order Battle 3 (6:37)
  11. Escape 1 (1:08)
  16. Chilbok (2:45)
  17. Farewell (1:33)
  18. Kings March (3:06)
  19. Return (4:42)
  20. Traitor [Piano Version] (5:34)
  21. Kings March [Spinet Version] (2:45)
  22. Traitor [Strings Version] (5:09)
avatar van dynamo d
The Fortress is de soundtrack van een Koreaanse film of tv serie, dat weet ik niet helemaal precies. Heel moeilijk te verkrijgen maar gelukkig kreeg ik deze score uit Zuid-Korea cadeau. Prachtige muziek, herkenbaar Ryuichi Sakamoto.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
dynamo d schreef:
Tof! Wat een rare vorm heeft de hoes, trouwens.

neo
Ik heb enkele soorten uitgaven gezien; van een dvd doosje, twee verschillende platte digipack boekvormen, een traditioneel (jewel case) formaat + een verder uitgerekte digipack, zoals hierboven is te zien. Heb ondertussen zo tegen de 150 Koreaanse score uitgaven, en het is een ramp om dit te 'synchroniseren' in een kast of een opbergbak.

avatar van thomzi50
Prachtige soundtrack, inderdaad. Spannend, melancholisch, ingetogen en soms bombastisch - Sakamoto op zijn best. Ik moest er aanvankelijk even inkomen, omdat het begin van de score vrij kalm is, maar snel greep 'The Fortress' me helemaal en de muziek laat me niet meer los.
Delen van de muziek komen me wel bekend voor, sommige erg bekend zelfs, ongetwijfeld van andere Sakamoto-composities die ik even niet direct herken. Maar bijvoorbeeld de strijkers bij 'Absurd Order - Battle 3', die zitten toch precies zo (en dan zonder paukenslagen) in een andere compositei? Welke ook alweer?