Heavy Bell - By Grand Central Station (2018)

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. Monterey (2:50)
  2. It Is Coming (2:49)
  3. Water of Love (3:56)
  4. It Has Happened (1:55)
  5. Only for Myself (3:12)
  6. Certainly (4:08)
  7. It Is Not Possible That He Will Not Return (2:05)
  8. O Waste of Moon (4:23)
  9. Time for Such a Word (3:10)
  10. The Pain Was Unbearable (1:57)
  11. Phoenix of Love (2:38)
  12. I am Going to Have a Child (3:29)
  13. I am Not the Ease (3:25)
  14. All the Paraphernalia (1:52)
Als er een orkest (Winnipeg Symphony Orchestra) meedoet op een album wekt dat wel mijn interesse. Een er moet één album de eerste worden van het jaar 2018 en dat is deze dan.

Heavy Bell bestaat uit Matt Peters en Tom Keenan. Ze hebben het werk van schrijfster Elizabeth Smart By Grand Central Station I Sat Down and Wept vertaald naar muziek. Klinkt interessant toch?!

Is het ook wel. Muzikaal best fijn, maar qua zang kom ik er toch moeizaam doorheen. Het is me allemaal wat te neuzelig. Het is wat fluisterend en zacht (kan goed zijn denk aan Sufjan Stevens) maar weet daardoor toch niet te pakken.
Ook de composities kabbelen me net wat te veel door.

Nee, ik hoopte op meer, maar de luisterervaring was niet overweldigend te noemen. Toch zou het me niet verbazen als dit album goed gaat aanslaan bij een aantal users hier op de site. Zeker dus even zelf beluisteren zou ik zeggen als je je aangesproken voelt
Misschien moet ik het zelf nog wat meer gaan beluisteren voordat het aanslaat.

Certainly is de single van het album: Certainly - Heavy Bell on Vimeo

Het begint al een klein beetje te komen met dit album: Sufjan Stevens meets Mercury Rev met een vleugje Polyphonic Spree (of zoiets).