As One - 21st Century Soul (2001)

Electronic
Label: Ubiquity

1. Another Revolution (4:46)
  2. Undefeated (6:29)
  3. Problems (3:53)

met Jinadu

4. Music Is an Open Sky (5:15)
  5. In the Arms of You (2:18)
  6. Amalia (6:41)
  7. Like No Other (6:28)
  8. I'll Keep Lovin' You (5:01)

met Jinadu

9. Contours (6:24)
  10. House of Eternity (7:22)
  11. Sixty-Seven (5:16)
thejazzscène
Met 21st Century Soul breekt Degiorgio helemaal met zijn vorige stijl. Hier dus geen organische synthesizerstructuren tegen menslievende beats en breaks.
Hij bewandelt het pad van Herbie Hancock: gaat met live-instrumenten werken en mixed alles goed in elkaar tot een stevig downtempo album. Er zit en portie funk en soul in en de stem van de man doet me erg hard denken aan die van Jamie Lidell en een aantal soulvolle deephouse-nummers van Carl Craig.

avatar van T.O.
Die zang is toch niet van hem zelf?

thejazzscène
Nee, dat zou me verwonderen net als het trompet-spelen. Dus ik denk dat hij aangewezen was op externe artiesten.