Diagram of Suburban Chaos - Status Negatives (2002)

Electronic

14. Fr-Ctred (5:44)

met Plastiq Phantom

15. A.W.N. (5:39)
avatar van Goodfella
Geweldige ontdekking dit, persoonlijk aangeraden door deze meneer - dus gezien de 2x3 stemmen bij zíjn releases zijn verdere woorden eigenlijk overbodig

Dit klinkt wel wat als Autechre in hun LP5/EP7-overgangsperiode, mét n5MD-saus. Vlijmscherpe, hakkelende en borrelende ritmes zetten de toon, enorm fijn melodieuze waves maken het af. 4,5* zijn verdiend!

avatar van bas
bas
Weer eens een album dat mijn aandacht ontschoten is, maar na deze op de mat viel was ik gelijk verkocht: wat een prachtplaat! Subtiel en scherp ten top, zo lekker. Goodfella maakt er een zeer passende beschrijving voor, en het is absoluut een aanrader! 4.5* dik verdiend

Sietse
wow, dat ik deze naam toch weer eens tegen kom...lang geleden, heel erg lang geleden.

Ken dit nog uit de begin periode van soulseek. Hij was daar een bekende user en was altijd bezig mensen tips te geven over muziek software enzo. Totdat zijn eerste cd uit kwam (weet niet of er meer zijn , toen was ie binnen no-time verdwenen.

Toen vond ik het best leuk, nu zou ik echter niet meer weten hoe het precies gaat. Dit maar eens downloaden en weer eens luisteren.

Sietse
Vroeger was alles beter, of althans in mijn geheugen. Dat mijn geheugen me wel eens in de steek laat blijkt maar weer eens. Zo super als ik het me herinner is het niet, maar ja, het blijft een best leuke IDM plaat.

3.5 ster

DevendraBan
Dit is hét perfecte voorbeeld van hoe electronische muziek voor mij moet klinken. Heerlijk knisperend, krakend, lichtjes beukend, fluisterend, zuchtend en zelfs zeurend.
Emotie in ratelende beats overgoten met heerlijke melodietjes met af en toe een geheimzinnig stemmetje doorheen.
Dit is goddelijkheid alom!
5* en een top 10 plaats.

avatar van KampF
Ik vind 3,5* wel genoeg. Er is genoeg variatie, maar binnen de IDM is dit niet héél uitzonderlijk. Iets glad en weinig verassend af en toe. Voor de rest heel aardig gedaan.

avatar van John Doe
De melodieen vind ik heel mooi. De ritmes vind ik gedeeltelijk mooier kunnen qua geluid, mooier kunnen aansluiten. Soms heb je echt een lekker diep waaiende melodie, dan komt er een simpele volle bass overheen stampen alsof het een heel ander nummer is. Dat kan beter in mijn ogen.

Autechre doet het wat subliemer voor mij, het valt daar echt met verassing over me heen als één geheel en de geluiden zijn er origineler en spannender. Alsof geavanceerde machines de muziek hebben gemaakt, daar leent de stijl zich ook voor. Hier vind ik het meer half mens / half robot Dat zou trouwens niet negatief hoeven zijn en is het hier ook niet helemaal.

Ieder zijn favorieten Blijft erg lekkere muziek verder.

John Doe schreef:
Ieder zijn favorieten Blijft erg lekkere muziek verder.

Zo is dat! Zo is het zeker en vast.

Maar, ben ik dan de enige wiens hartje sneller klopt bij het horen van deze muziek? De enige wiens trommelvliezen ejaculeren bij het horen van het stampen en ratelen van de beats? Zo blijkt het anders wel.
Toch zal ik dapper verder strijden en deze plaat aan wat meer bekendheid helpen!

DevendraBan
Vanavond maar weer eens opgezet, kippenvel vanaf de eerste tonen. Ik blijf dit echt een schitterend stukje muziek vinden.

Ik vraag me trouwens af of iemand op de hoogte is van het werk van William en of hij toevallig aan iets nieuws bezig is? Heb hier nog een 40-tal tracks op m'n pc staan die ik tijdens m'n DoSC-obsessie van het web geplukt heb, misschien moet ik maar es terug kijken of er nieuwe dingen zijn.

EDIT: Na mijn rondstruinen niet veel meer gevonden van en rond deze artiest, het ligt vrij stil.
Wel is deze plaat blijkbaar gewoon via de FRS te bestellen, had ik niet verwacht.

avatar van bas
bas
al moet je bij FRS altijd afwachten of de CD er echt komt. Maar bij BOL staat deze ook (zelfde groothandel?)
Ik zou 'm direct bestellen, als ik 'm niet al had. Weinig zijn zo goed als deze!

Verder raar dat zulke één-album-vliegen komen en verdwijnen...