Korpiklaani - Tervaskanto (2007)

Finland
Folk / Metal
Label: Howling Bull

1. Let's Drink (3:25)
  2. Tervaskanto (2:52)
  3. Viima (5:04)
  4. Veriset äpärät (2:56)
  5. Running with Wolves (3:53)
  6. Liekkiön Isku (4:27)
  7. Palovana (3:33)
  8. Karhunkaatolaulu (3:54)
  9. Misty Fields (2:43)
  10. Vesilahden Veräjillä (6:58)
  11. Nordic feast (2:46)
Zal wel weer een feestje worden. Vooral live een geweldige band

avatar van Halloween
Halleluja en amen .

Korpiklaani met een nieuwe plaat, ze zijn springlevend en gaan maar door ik ben echt heel erg enieuwt naar deze plaat .

MetalDex
Gisteren gezien, erg tof Let's Drink was een vet nummer, snel eens pindakazen dit album

MetalDex
Weer een typisch Korpiklaani album. Totaal geen verrassingen, wat ik zo goed vind. Alleen lijken alle nummers iets minder impact te maken, en het niet te halen bij de nummers van Voice of WIlderness en Tales Along This Road. Niettemin kunnen ze hiermee live nog een erg sterke setlist spelen, met een paar lekkere nummers als Let's Drink, Viima en Nordic Feast. Ik zet voorlopig in op 3,5*

MetalDex
En in begin 2008 komt er weer een nieuw album aan. Korven Kuningas (Koning van het Woud) zal het heten.

Ik ben niet zo'n enorme fan van deze muziek , maar live is deze band wel erg goed ik zag ze in de melkweg,amsterdam. erg leuk!!

Jup, dit is echt een heerlijke liveband, op cd helaas wat repetitief, als je 1 nummer hebt gehoord, ken je ze allemaal wel.

MetalDex
Dat is meteen een van de grote charmes van een band als Korpiklaani.

Flogging Molly, alleen dan HARDER!
Geweldig, lekkere muziek om op te feesten. En ik kan me heel goed voorstellen dat dit live echt een knaller is.

avatar van Pinsnider
GE!WEL!DIG!!!!!
Net hiervoor naar een redelijk tam plaatje van Adele geluisterd en toen dit eens opgezet.... Stuiteren over station Zwolle!!! Joehoeee!! Metallica met zigeunerinvloeden haha!! Wanneer komen ze hier naar toe!!!!????

avatar van Metalhead99
In september komen ze 2 keer naar Nederland met het Paganfest. Ik ga zelf 20 september naar Antwerpen hiervoor. Dit is trouwens weer een lekker album, naast Voice of Wilderness mijn meest favo plaat van Korpiklaani. Vooral Let's Drink en Tervaskanto liggen lekker in het gehoor.

avatar van Spock2011
Wat we van de band verwachten, niet meer en niet minder. Prima plaatje dat van tijd tot tijd nog eens op staat. Het is wel echt muziek die je het beste live kunt horen, maar desondanks doet deze studioplaat ook zijn werk.

avatar van Lau1986
Ik hou best van folk en heb ook een grote voorliefde voor Flogging Molly, maar wat Korpiklaani laat horen is vooral eendimensionaal. Het blijft niet hangen en het lijkt wel alsof het alleen maar geschreven is om live te kunnen feesten. Nee ik verwacht toch wat meer van een album.

Door Kulkija in aanraking gekomen met deze Finse folk metal band, achteraf blijkt dat dat album nu juist wat afwijkender was dan de rest. Maar mede door dat album de eerste twee (voornamelijk Engelstalige) albums aangeschaft en nu ook weer via marktplaats dit album met een extra dvd. Aangezien een ieder schrijft dat dit toch een live band is, moet ik dan toch de dvd ook maar eens opzetten.
Ik merk dat dit voor mij een beetje een guilty pleasure is. Ik weet niet of ik e ooit waag een concert van deze heren bij te wonen, misschien in regenpak voor al het bier wat waarschijnlijk rijkelijk gegooid zal worden.
Dit vierde album lijkt op de vorige drie, maar er zijn wat verschillen. De viool is wat minder prominent aanwezig, maar die rol wordt overgenomen door een bitchin' accordeon. Hierdoor verdikt het geluid duidelijk en wordt het steviger. De groep zet er de vaart in, er zijn amper rustmomenten en ook niet echte akoestische nummers. Hoewel het lijkt dat het enkel feest is zijn er toch wel nummers met teksten vanuit de Finse mythologie, die niet zo feestelijk zijn.
Pas op het eind wordt het tempo wat aangepast. Al met al een zeer energieke plaat, soms zelfs wel wat te, ik mis de afwisseling van Kulkija. Maar toen waren de leden natuurlijk ook weer heel wat jaartjes ouder, want dit tempo hou je op bepaalde leeftijd niet vol.
Verder niks mis mee, als je van stevige folk-metal houdt blijft dit een aanrader.