The O'Jays - Collectors' Items (1977)

Soul / Funk
Label: Philadelphia

1. Family Reunion (6:54)
  2. Survival (3:42)
  3. Give the People What They Want (4:10)
  4. Let Me Make Love to You (3:36)
  5. I Love Music (6:51)
  6. Stairway to Heaven (6:16)
  7. Back Stabbers (3:07)
  8. For the Love of Money (7:18)
  9. Sunshine (3:43)
  10. You Got Your Hooks in Me (5:33)
  11. Love Train (2:58)
  12. Livin' for the Weekend (6:34)
  13. Wildflower (10:17)
  14. Darlin' Darlin' Baby (Sweet Tender Love) (4:17)
Een mooi overzicht van de hoogtepunten van de O'Jays dit Collectors' Items. Uitgebracht toen ze in de jaren '70 ook flink succes hadden gehad, zeker met fraaie nummers als I Love Music, Back Stabbers, For the Love of Money & Love Train. Ook staan er mooie ballads op waarvan met name het lange Stairway To Heaven mij bevalt. Erg fijn is dat van I Love Music en For the Love of Money de sterke lange versies op dit Greatest Hits album staan. Eén nummer ontbreekt helaas: Put Our Heads Together, want dat komt uit 1983. Deze 2LP is later trouwens ook nog op CD uitgegeven. Aanrader dit album van Philadelphia International Records.

avatar van gaucho
west schreef:
Eén nummer ontbreekt helaas: Put Our Heads Together, want dat komt uit 1983.

Ik kan me deze nog vaag herinneren als clubhit, maar een echte hit was het volgens mij niet, in elk geval niet in Nederland. Het enige nummer dat ik hierop mis, is Used ta be my girl, een behoorlijke top-40 hit uit 1978. Een jaar na verschijnen van deze compilatie, dus logisch dat-ie er niet op staat. Een iets gladdere productie dan gebruikelijk voor de O'Jays, maar wel weer een smooth soul-nummer waarop hun meerstemmige vocalen mooi tot hun recht komen.
Voor mijn gevoel was deze compilatie compleet geweest als dat nummer er ook op had gestaan, maar ik begrijp waarom dat niet mogelijk was. Tot aan het jaar van verschijnen vormt dit een mooi overzicht van de beste periode van de O'Jays. Met als extraatje inderdaad de lange versies van hun dansklassiekers.

gaucho schreef:

Ja klopt: ik weet nog dat Put Our Heads Together een succes was in de clubs, want toen ging ik daarheen. Het gaat dan om de 12-inch uitgave. Ik zie wel dat het bijvoorbeeld in the UK een kleine hit was als single.
Used Ta Be My Girl past er inderdaad ook prima bij en dat was inderdaad in 1978 nog een aardige hit voor ze. Maar ja, een jaar na deze compilatie.

avatar van gaucho
Er bestaat ook nog een extended version van Love train, weet ik. Maar die kom je maar zelden tegen. Jammer dat-ie hier niet op staat. Had qua speelduur volgens mij net gekund, in elk geval op de dubbel-LP (de CD, met z'n 80 minuten speelduur, zou krap worden, vrees ik).

Ik heb 'm zelf op deze compilatie staan.

Ah interessant, daar ga ik eens achteraan.

Ik heb trouwens the Rolling Stones in Vredenburg Utrecht Love Train zien spelen.

gaucho schreef:

Ik heb deze mix van Love Train nu ook en wel op deze CD:

Dat is trouwens een aardige en nog betaalbare reeks met extended versions.