Fire Tiger - Energy. (2013)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. Fancy War Dance (4:08)
  2. Energy (3:38)
  3. The Same Old Song (4:11)
  4. Looking at Us (3:12)
  5. Just (4:15)
  6. Count Dracula (3:46)
  7. Wall of Technology (3:46)
  8. Watching You (3:02)
  9. Green Light (3:45)
  10. He Has Changed (3:35)
avatar van Poeha
Deze band gisteren bij toeval ontdekt op YouTube. De eerste paar clips klonken behoorlijk goed, dus me er maar eens wat meer in verdiept. Pop/rock met synth-elementen met een duidelijke verwijzing naar de 80's. Zangeres Tiffany Alkouri heeft een krachtige stem. Van wat ik aan live beelden heb gezien, staat ze duidelijk haar mannetje.

De band is begonnen eind 2010/begin 2011 rondom Los Angeles (CA). Toen Tiffany en James Ramsey (keyboards), zij schrijven ook al het songmateriaal, elkaar ontmoetten op een feest van een gezamenlijke vriend. Uiteindelijk zijn ze samen met nog wat vrienden en Jordan Lucas (gitarist) en Lorenzo Meynardi (drummer, oorspronkelijk uit Italië) in één huis gaan wonen. Van daaruit is de samenwerking begonnen.

Over dit eerste album hebben ze zo'n drie jaar gedaan en het uiteindelijk in 2013 uitgebracht. Tot nu toe hebben ze drie reguliere studioalbums en een cover album voortgebracht, allen in eigen beheer opgenomen. In 2022 en 2023 hebben ze meegewerkt aan soundtracks en hebben ze ook al wat losse nummers voortgebracht. Nu is het wachten op hun vijfde album.

Looking at Us (hierop heeft Tiffany wel wat weg van Stevie Nicks), Just en Count Dracula (fijn ook zo achter elkaar op het album) springen er voor mij het meest positief uit. Ook het titelnummer rockt lekker. Op Watching You is de gitarist prima op dreef.
Verder ben ik zeer content deze band ontdekt te hebben. Op naar Suddenly Heavenly (2018).