Efterklang - Under Giant Trees (2007)

Denemarken
Rock / Electronic
Label: Leaf

1. Falling Horses (7:14)
  2. Himmelbjerget (7:38)
  3. Hands Playing Butterfly (4:32)
  4. Towards the Bare Hill (3:10)
  5. Jojo (6:54)
sleep
geniale artwork, prachtige breekbare liedjes.
voor nu 4 *

avatar van Dark Yoghurt
Idd erg mooie artwork, en de nummers zijn ook weer erg mooi.

Eerste 4 nummers zijn nieuw, erg mooi Vooral 1 & 3. Towards The Bare Hill, vind ik niet zo. Jojo is de studio-versie van de live versie die al lange tijd te horen was op hun site. Ook mooi

Op naar hun nieuwe album Parades Komt 15 oktober uit! (1 Nieuwe track is op hun MySpace te bewonderen)

glimlicht
Ik weet nu dat het nieuwe album iets heel anders gaat worden dan deze EP, aan de ene kant jammer want ik vond dit weer een bijzondere sound hebben (met name track 2 & 3). Maar aan de andere kant ben ik ook wel blij dat ze weer(!) iets nieuws gaan doen qua geluid.

Was het in Springer nog volop experimenteren, in Tripper maakten ze een geluidsmuur van electronica. Hier brengen ze heel erg een groepsgevoel over, de zanger brult er soms op los en word daarbij ondersteund door harde drums en een grote variatie aan instrumenten (en ja ook nog gepruttel^^). Het klinkt allemaal erg lekker en is een fris geheel. Leuk tussendoortje.