Supersister - Superstarshine Vol. 3 (1972)

Label: Polydor

1. She Was Naked (3:44)
  2. Missing Link (2:58)
  3. A Girl Named You (3:17)
  4. Gonna Take Easy (1:49)
  5. No Tree Will Grow (On Too High a Mountain) (4:22)
  6. The Groupies of the Band (4:27)
  7. Radio (3:59)
  8. Spiral Staircase (3:07)
  9. Fancy Nancy (2:44)
  10. Wow (12:53)
avatar van platedraaier
Dit album verdient de aandacht van iedereen die liefhebber is van progressieve jaren 70 muziek.
Brilliant. Het eerste nummer is gewoon leuk. "Wow' is het hoogtepunt. Maar eigenlijk is deze hele cd een hoogtepunt in het ouvre van supersister. Met onder andere de magistrale Robert Jan Stips op toetsen. (later the Nits)

avatar van platedraaier
Er zijn echt te weinig mensen op MuMe die dit album kennen heb ik het idee..
Dit is de nederlandse King Crimson.
Het eerste nummer, eerst een stuk rustige zang en dan komt er een gitaar inzetten en een geweldige ritmische weet ik veel hoe je dat noemt. En dan die stem!!! Noe nah noe ni .......geweldig.
Maar ook een nummer als WOW is echt een klassieker.
En Groupies of the Band doet mij weer richting Zappa denken. Gonna take easy is een rock n roll nummer.
Hilarisch, zeer knap gespeeld en verder hoop ik iemand nieuwsgierig te maken. Had ik Robbert-Jan Stips al genoemd

Sietse
geweldige plaat dit.

wow, wow en nog eens......

wow.

goed zo....

Hier ben ik mee opgegroeid...mijn vader is altijd groot liefhebber van Supersister geweest en had deze en "pudding & gisteren" op plaat. Met name deze heeft het bij altijd heel erg goed gedaan. Enkele hele sterke prog rock nummers waar menig moderne band niet aan kan tippen.

4.0 sterren.

avatar van indana
Platendraaier:

Sorry Platendraaier ik moet toch even opmerken dat dat geen gitaar is maar de heer stips op de klavieren. Ik weet ook niet hoe je het precies zou moeten benoemen maar het was/is en blijft geweldig inderdaad

avatar van sq
sq
Sietse schreef:
deze en "pudding & gisteren"

samen verkrijgbaar op één CD 7,99 bij BOL

Sietse
of iedere willekeurige andere winkel...

maar natuurlijk heb ik ze liever op vinyl (zoals ik ook al deze heb)

avatar van sq
sq
Ik heb m onlangs wel gekocht want ik vond het toch een koopje.

Je hebt wel gelijk: ik heb zelf ook 2 of 3 'echte' superstarshines (Procol Harum, John Mayall en ik dacht nog een) en zeker is dat op vinyl leuker in de kast. Als ik deze nog eens tegenkom voor een leuk prijsje koop ik m misschien alsnog wel.

avatar van Paap_Floyd
Moet dit album niet bij "verzamelaars" staan?

Paap_Floyd schreef:
Moet dit album niet bij "verzamelaars" staan?

Nee, dit is geen verzamelaar, maar een originele lp.
Tegenwoordig samen met Pudding en Gisteren op 1 cd te vinden.

avatar van heicro
De Superstarshine collecties waren destijds een stuk goedkoper, dus als arme scholier kocht ik deze. Ik heb er ook nog een van Earth and Fire.
Dit was werkelijk een van mijn favoriete Lp's.
Onnederlands goed, sterker, als Supersister een Britse band had geweest hadden ze wereldfaam genoten.

Harald
Ze zijn toch wereldfaam! Ik ken ken serieuse muzikant die geen platen van hun in zijn kast heeft staan. Ik heb begin de jaare 70 in Duitsland geleefd en toch al hun platen gekocht en er van genoten. En niet vergeten...."Ian Curtis" als ook de drummer van "Joy Division" zijn groote fans van hun en daarom staat ook een nummer van hun, "She was naked", op de soundtrack "Control".

"Supersister" zijn wereldfaam!

beaster1256
ja, sterke groep uit de seventies die zijn tijd vooruit was en geweldig instrumentaal was , een knipoog naar zappa , maar komisch getalenteerde groep , en een dikke pluim voor stips , maar ook voor sacha van geest

avatar van kunz
indana schreef:

helaas weer mis! het is echt duidelijk de overstuurde basgitaar van ron van eck en geen orgel!

avatar van kaztor
Ik heb 'm samen met Pudding En Gisteren op 1 cd zonder de laatste twee nummers (want die staan op de eerste 2 albums, ook te krijgen op 1 cd). Genialiteit wisselt zich hier af met joligheid dat me soms aanspreekt, maar me niet echt zint. Maar toch is het een hele nuttige release want het heeft al het single-werk dat niet op de andere albums staat. Met de laatste nummers erbij is het ongetwijfeld beter als een geheel, dus die 4 staat.

avatar van paulmccuytney
Ik kan me nog herinneren dat ik met deze verzamelaar kennis maakte nadat ik begin jaren 70 bevriend was geraakt met de nieuwe kostganger van mijn grootouders.
Supersister kon ik al van de hit She was naked van 2 jaar eerder en zij waren een van de eerste Nederlandse progrockgroepen. De tracks op deze compilatie zijn best wel gevarieerd en bij vlagen grappig. Vooral het ruim 12 minuten durende Wow en het rockertje Fancy Nancy zijn me het meest bijgebleven. A girl named you werd eveneens op single uitgebracht maar dan in een sterk ingekorte versie. Van mij krijgt ie 3,5 ster.

Op vinyl is een andere volgorde en staat ook 'radio erop. Zie Superstarshine Vol. 3 - Wikipedia - nl.wikipedia.org

Iemand een idee waar het verschil vandaan komt en wat is de originele uitgave ?

Ik heb het als correctie aangegeven.
Hoe het er stond was de versie op de editie 2 platen op 1 cd Superstarshine met pudding en gisteren.

Echter is de speellijst wat omgegooid, geen idee waarom en 'Radio' is er uit gehaald. En dat is wel logisch, want dat nummer staat al op Pudding en Gisteren. Anders zou het er twee keer op staan.

Maar op het oorspronkelijke album staat Radio wel en is het ook de gewone speellijst. Verwacht dat deze snel wordt aangepast.

Deze plaat is echt jeugdsentiment. Ik heb hem onlangs - na jaren - weer eens beluisterd.
She Was Naked is een klassieker, indertijd op single verschenen met Spiral Staircase op kant B.
Inventief, vreemd, origineel, grensverleggend, grappig, en bij vlagen briljant...zo zou ik Super Sister willen omschrijven.
De dialoog met het publiek bij Wow is wat langdradig, maar daarom niet minder leuk. Het nummer Wow zelf is het beste nummer van de plaat.
Ik moet wel zeggen dat ik niet alles even geweldig vind (Missing Link vind ik echt niks), maar dat doet verder niets af aan mijn bewondering voor deze band.

platedraaier schreef:
En dan die stem!!! Noe nah noe ni .......geweldig.

Inderdaad geweldig. En om daar helemaal recht aan te doen, moet ik even zeuren: de tekst waar je op doelt is "Dona Nobis Pacem". Dat is uiteraard Latijn, en betekent " Geef ons vrede."