Earthless - Black Heaven (2018)

Label: Nuclear Blast

1. Gifted by the Wind (6:28)
  2. End to End (5:16)
  3. Electric Flame (8:51)
  4. Volt Rush (1:53)
  5. Black Heaven (8:45)
  6. Sudden End (8:26)
avatar van cornucopia
Geweldige plaat! Minder eindeloos gejam dan voorheen, iets meer echte nummers! Ik ben fan!

avatar van Don Cappuccino
Ja, ik sta ook volledig achter deze koerswijziging van Earthless. Natuurlijk vind ik de meesterlijke jammende versie van ze fenomenaal, maar het werd tijd voor iets nieuws. De cover van Cherry Red (Groundhogs) op Rhythms from a Cosmic Sky liet al horen dat Earthless met vocalen ook gewoon goed werkt. Geen enkel nummer gaat boven de tien minuten, daarmee is Black Heaven een zeer beknopte plaat voor hun doen. Ze laten hier horen ijzersterke bluesrock/stonersongs te schrijven met een kop en een staart en daarbij nog steeds af en toe heerlijk uit te waaieren. De vocalen doen bij vlagen behoorlijk denken aan Ozzy Osbourne op de eerste Black Sabbath-plaat en Gifted by the Wind heeft een hook die Josh Homme graag in zijn arsenaal zou willen hebben. Ik ben benieuwd hoe deze nieuwe Earthless zich gaat presenteren op Roadburn op 19 april!

avatar van Kondoro0614
Ben aardig onder de indruk van dit plaatje. Stoner Rock is dan wel een genre wat ik nog wat moet ontdekken en waarvan ik nog niet lang kan zeggen dat ik het gaaf vind, maar 'Earthless' laat horen waarom ik er steeds meer in wil verdiepen. De heren hebben een bepaalde klasse, die ze toch wel het gehele album met zich mee dragen. Je hoeft niet bang te zijn dat je, je gaat vervelen want het album vliegt voorbij. Zeker de afwisseling van de vele gitaarwerken vond ik vet, onder andere het nummer 'Black Heaven' valt daar onder. Het album begon vrij sterk, en speelt ontzettend sterk door, de heren hielden mij zeker vast en ik raakte niet verveeld. Er is geen eentonigheid te merken hier, en de pit zat er lekker in. Ik ben zeker nog niet klaar met de plaat, en hij word zeker deze maand nog een paar keer afgespeeld. En een plekje in de jaarlijst is gereserveerd!