Hot Snakes - Jericho Sirens (2018)

Punk
Label: Sub Pop

1. I Need a Doctor (2:49)
  2. Candid Cameras (2:11)
  3. Why Don't It Sink In? (1:17)
  4. Six Wave Hold-Down (3:23)
  5. Jericho Sirens (3:58)
  6. Death Camp Fantasy (2:36)
  7. Having Another? (3:31)
  8. Death Doula (3:49)
  9. Psychoactive (3:06)
  10. Death of a Sportsman (3:21)
avatar van E-Clect-Eddy
Vanaf vandaag tijdelijk te beluisteren, voor de officiële release volgende week vrijdag, via een stream van NPR first listen

Hun eerste album in 14 jaar aldus NPR, ken deze punkers niet maar waag me wel aan een beluistering.

avatar van Ataloona
Vrij essentiële band, al komt dat misschien vooral door de bands waar dit collectief uit voortkomt: Drive Like Jehu en Rocket From The Crypt. Jaren 90 noiserock/hardcore waar je niet omheen kunt als liefhebber van dat soort beukmuziek.

Hopelijk komt Hot Snakes nog naar Nederland. Drive Like Jehu was een goede twee jaar geleden echt fantastisch.

Zin in deze release in ieder geval. Morgen gaat ie 'on repeat'.

Minder noiserock, meer gesjeesde Californische surfpunk met een soort oer-energie op dit album. Waar er op vorige albums juist ruimte tussen de gitaarherrie en ritmesectie te vinden was raast dit in 1 keer door zonder te stoppen. Wellicht is single Six Wave Hold-Down iets rustiger, dat wel; fijne radiohit had dat vroeger kunnen wezen, maar helaas zijn ze vergeten Ronnie Flex op gastvocalen te vragen...

Vento Vivimus
Terug van .... heel lang weggeweest. En van recenter datum las ik in een recensie over"Jericho Sirens":
It's only rock & roll but I like it

Bij vlagen musiceert dit combo heel geïnspireerd ! (check video)

Noot:
Google Translate vertaalt ' a kind of expressionist splatter of spittle' als''een soort van expressionistisch spetterspatten' ... en dat is eigenlijk best wel creatief voor een A.I..

avatar van andnino
Grappig plaatje, lekker energiek en vuig. Telkens als je denkt dat het radiovriendelijk wordt, komt men toch weer met een gekkigheidje, een scherp randje, enz. Heeft het potentieel veel gedraaid te gaan worden, maar echt een kansmaker voor de jaarlijst zie ik er nog niet in.

avatar van andnino
andnino schreef:

Inmiddels heeft hij zijn tiende ronde gedraaid, en ik moet toch mijn mening herzien: wat is dit een lekkere plaat! Wordt totaal niet saai, elke song is goed!