Sisare - Leaving the Land (2018)

Finland

5. Shattered (6:10)
  6. Perception (7:08)
avatar van pos
pos
Deze heren hebben volgens mij wel eens naar Opeth geluisterd. De rustige kant van Opeth wel te verstaan. Erg relaxte en sterke nummers.

avatar van Ayreonfreak
Erg fijne plaat. Naast Opeth zou ik als invloed ook een band als Soen noemen (maar goed, waar hebben die het weer van

avatar van ABDrums
Iets voor jullie legian en ProGNerD? Dit album is, naar mijn bescheiden mening zeer onterecht, compleet onder de radar verdwenen. Bovenstaande berichten zeggen genoeg over het referentiekader. Vooral de zanger valt hierbij op in positieve zin. Daarnaast is dit uitstekend ingespeeld, voorzien van een goede productie en is het songmateriaal hier behoorlijk sterk. Ik moet bekennen lichtelijk van mijn sokken te zijn geblazen. Deze ga ik de komende periode nog wel aantal keer de revue laten passeren. Benieuwd wat jullie ervan vinden!

avatar van ProGNerD
Volgens mij heb ik deze in de verzameling ABDrums, zal nog 's even checken voor de zekerheid...

avatar van ProGNerD
ProGNerD schreef:

Subtiele correctie na beluistering vanochtend: ik had 'm nog niet, maar heb 'm inmiddels wel aan de verzameling toegevoegd. Ik meende de cover te herkennen...

Ik moest vanaf de eerste klanken meteen aan Opeth denken, zoals hierboven ook al terecht rerefereerd. Dank voor de tip weer ABDrums

avatar van legian
Qua zang en sfeer komen er veel verschillende bands in gedachte eigenlijk., Zoals Opeth, Doen, Pain of Salvation. Muzikaal voelt het me echter veelal te zomers/licht in vergelijking daarmee. Wat best een interessante mix opleverd. Probleem vooralsnog is echter dat ik vooral andere hoor en nog niet echt hun zelf. Maar goed, halverwege een eerste luisterbeurt ga ik nog geen oordeel geven. Dit klinkt in ieder geval voldoende vermakelijk om vaker te horen.