Thought Chamber - Angular Perceptions (2007)

Label: Inside Out

1. Premonition (2:11)
  2. Sacred Treasure (7:06)
  3. A Legend's Avalon (5:47)
  4. Balance of One (6:17)
  5. Mr. Qwinkle's Therapy (5:32)
  6. Transmigration of Souls (6:41)
  7. God of Oblique (5:09)
  8. Silent Shore (3:40)
  9. Accidently on Purpose (4:52)
  10. A Mind Beyond (7:38)
avatar van rockosaurus
Een nieuwe band rondom gitarist Michael Harris (o.a. Arch Rival) en vocalist Ted Leonard (Enchant).
Interessant voor de liefhebbers van complexe progressieve metal. Check it out: www.myspace.com/thoughtchamber

GOEIEMORGEN! dit is toch niet normaal he. Dit is gewoon een perfecte prog plaat die fans van Train Of Thought en misschien wel DT in het algemeen, best uit kunnen checken. Heerlijke keyboardpartijen en gitasarsolo's. Gewoon over het algemeen technisch helemaal top, zionder melodie uit het oog te verliezen. Goeie zanger ook. 4* voor nu. En de 2e stem bij deze topplaat. hahahha, schande

avatar van rockosaurus
ThirdEyedCitizen schreef:

Het is inderdaad een schande , Hey.... DT-fans, dit is ook cool hoor !
En geef anders dan punten voor de mooiste cover van 2007 !!!!

avatar van notsub
In eerste instantie doet deze muziek mij erg aan Zero Hour denken. Die band zag ik op Progpower 2008 en Thought Chamber zou op dat festival ook niet misstaan. De muziek is tamelijk druk en technisch. De zang vind ik niet zo geweldig en muzikaal mag men wat meer in dienst van de nummers spelen in plaats van de ene na de andere solo op de luisteraar af te vuren. Er staat zeker een berg muzikale acrobatiek op het schijfje en de band is er zeker één om in de gaten te houden.