The Final Age - The Final Age (2018)

Label: Cardinal Fuzz

1. The Final Age (5:19)
  2. Trust Fund Death Camp Moan (2:49)
  3. 2 Second Rule (5:23)
  4. 96 Layers (2:32)
  5. Past Minus Future (3:40)
  6. A Certain Breed (3:50)
  7. I Fail (5:10)
  8. Mephadrone (4:39)
  9. There Will Be Waste (6:44)
  10. Punching a Hole (5:06)
avatar van Ataloona
The Final Age = een improvisatieproject dat ter leiding staat van drummer Jesse Webb. Voorheen speelde dit losse project (in de zin van: leden komen, leden gaan) piano-ambient, maar voor dit project zijn alle registers open getrokken. Hij heeft leden verzameld uit onder andere GNOD (en dat is hoorbaar), Kuro en The Heads en speelt geïmproviseerde - percussiegedreven - psychedelische noiserock en freejazz. Het improvisatiegehalte is duidelijk hoorbaar en wil heerlijk desoriënterend werken, maar er zitten zonder twijfel heldere ideeën achter. Daarom worden er ook reeds verzamelde samples, field recordings, sitar drones en voorbedachte zang gebruikt. Naar Webbs' eigen zeggen om de connectie met de luisteraar (en menselijkheid) niet te verliezen. Nou, mijn aandacht heeft hij geen moment verloren met dit werk. Heerlijk zware ritmische muziek dat maar blijft voortstuwen.