R.L. Burnside - A Bothered Mind (2003)

Blues
Label: Fat Possum

1. Detroit Boogie Part 1 (0:38)
  2. See What My Buddy Done (2:57)
  3. Shake 'Em on Down (3:29)
  4. Goin' Down South (3:11)

met Lyrics Born

5. My Name Is Robert Too (2:43)

met Kid Rock

6. Someday Baby (3:16)

met Lyrics Born

7. Go to Jail (2:43)
  8. Bird Without a Feather (3:09)
  9. Glory Be (4:37)
  10. Goin' Away Baby (3:17)
  11. Rollin' and Tumblin' (3:50)
  12. Stole My Check (2:42)
  13. Detroit Boogie Part 2 (2:53)
EVANSHEWSON
Deze oude knar, deze volhouder wist nooit het grote publiek te bereiken, maar dat is niet erg. Zijn muziek is zo hemelsmooi, dit is blues op zijn allerbest!

Prima schijfje, ja hoor.

Zo ook zijn "Wish I was In Heaven, Sitting Down" , maar die kan ik hier niet terugvinden op deze site!

4 sterren

4 sterren

****

Wish I Was In Heaven Sitting Down

Father McKenzie
Haast vergeten blueslegende, deze Burnside; hele aparte stijl had de man, moeilijk te omschrijven, maar hij stoeide wel met mengvormen van blues met hiphop, met mate wel te verstaan, maar toch... Hij ruste in Vrede....

avatar van spinout
Toch mooi hoe hier blues en hip hop perfect samen gaan. Veel nummers zijn natuurlijk overbekend, want die zijn vaker verschenen op Burnside platen, maar hier klinken ze toch weer anders. Dit is niet dé Burnside plaat, maar hij is wel lekker.

avatar van zoutzak
Someday baby