DJ Koze - Knock Knock (2018)

Duitsland
Dance / Electronic
Label: Pampa

1. Club der Ewigkeiten (4:09)
  2. Bonfire (5:25)
  3. Moving in a Liquid (4:40)

met Eddie Fummler

4. Colors of Autumn (4:24)

met Speech

5. Music on My Teeth (4:16)

met José González

6. This Is My Rock (3:59)

met Sophia Kennedy

10. Scratch That (4:36)

met Róisín Murphy

11. Muddy Funster (5:24)

met Kurt Wagner

12. Baby (How Much I LFO You) (4:31)
  13. Jesus (5:13)
  14. Lord Knows (4:07)
  15. Seeing Aliens (4:51)
  16. Drone Me Up, Flashy (6:34)

met Sophia Kennedy

panjoe (moderator)
Altijd leuk, een nieuwe Kosi. Seeing Aliens is alvast dik!

avatar van Ramonr
Oeh! 2 samenwerkingen met Róisín Murphy, waarvan de eerste (illumination) al erg goed klinkt!

avatar van overmars89
Zo op eerste gehoor... Album van het jaar materiaal voor mij. Wat een heerlijke plaat!!

avatar van nico1616
Album van het jaar - contender ook voor mij.
Benieuwd naar de vinylrelease, een dubbelelpee met de laatste twee tracks op 7".
Lijkt me om van te smullen

avatar van SilverGun
Ik kwam hier om hetzelfde te verkondigen. Materiaal voor de eindejaarslijst. Music on My Teeth is één van de mooiste dingen die ik heb gehoord dit jaar.

Best lekker.
Ik ken Koze eigenlijk niet zo goed afgezien van wat verzameldingetjes maar het vliegt muzikaal ook wel een beetje alle kanten op of niet?

avatar van Mausie
José Gonzalez moet volgens mij de 'beroemde' José Gonzaléz zijn. Of gaat het hier echt om een andere artiest? Hetzelfde geldt volgens mij voor een van de Roísín Murphy featurings.

Mausie schreef:

Zal het even corrigeren. Je kan ook gewoon zelf een correctie indienen, he.

Eerste indruk: tof album met de typische speelsheid die je van een Koze album verwacht. Klinkt een stuk minder rommelig dan Amygdala. Gezien hij is begonnen als hiphopdeejay zal het niet gek zijn dat er veel hiphopinvloeden te horen zijn - Lord Knows is zelfs een regelrechte hiphopbeat.

avatar van Mjuman
Kos schreef:
Best lekker.

Dacht dat zoiets ook wel "eclectisch" wordt genoemd. Voor mij is Koze een echte 'pitfall': tweemaal in gepleurd: cd gekocht en na teleurstelling doorverkocht aan een mume-user. Daarom deze bij elkaar gespotifietst en (her)bevestigd in mijn afkeer: melige meuk met veel babbelsamples. Maar goed elders ben ik al gezakt voor mijn toelatingsexamen electronic . A.A.L. of Moodymann doen het ook goed op MuMe en dus zal dit album wel lekker naar binnen glijden bij menigeen hier. Ik prijs me gelukkig dat ik menig (soft)funk act (Sister Sledge, Chic, Parliament, Sly etc) live heb gezien.

Dit is echt NMD; ik waag me niet meer aan Koze. Kom, ik ga Maceo Plex - Fabric 98 (2018) maar eens draaien; die cd ligt hier al ruim een week ongeopend

Kos
Idd Moodymann doet het me vooral aan denken. Een heleboel gedoe maar allemaal net niks zeg maar.

Heerlijke sample van Bon Iver op Bonfire..

Koze kan mij altijd wel bekoren en dit lijkt wederom een heerlijk plaatje voor de zomeravonden.

avatar van Elohim
Ik zag deze op de homepage staan en toen ik hier las dat bijvoorbeeld Lord Knows een hiphop beat is, ben ik het even gaan proberen via Spotify. Ik heb niet alles heel goed beluisterd, maar zover is Lord Knows wel het minst interessante nummer zeg. Misschien dat we het ironisch zouden moeten beluisteren ofzo? Het klinkt zo verschrikkelijk stereotypisch; het sampleloopje wordt je al snel zat, en de drums missen elke vorm van karakter of swing. Muddy Funster klinkt dan wel best fijn trouwens.

Kos
Ik vind Lord Knows juist wel 1 van de lekkerste.

Planet Hase is heel fijn, maar dat is wel vaker zo met producties waar Mano le Tough aan meewerkt.

avatar van T.O.
LOL @ die video van Pick Up.

Wel opvallend hoe dit album ineens zoveel aandacht krijgt.

avatar van SilverGun
Goeie score van Pitchfork vorige week

avatar van Snoeperd
Ik ken verder alleen zijn DJ-Kicks die ik heel erg gaaf vind en verder wat losse nummers. Ik moet bekennen, door de Pitchfork-recensie werd mijn interesse inderdaad gewekt. Ik kan me vaak vinden in de recensies van Pitchfork en ook hier slaan ze de plank zeker niet mis. Hele lekkere plaat met veel variatie die bovendien heel organisch aan voelt (de gitaar in Music on My Teeth bijvoorbeeld). Met deze, Against All Logic, Recondite en Jon Hopkins tel ik al vier elektronische topplaten dit jaar!

avatar van KampF
heerlijk weer, kleurentapijt aan klanken

avatar van Broem
KampF schreef:
heerlijk weer

Hier ook geen wolkje aan de lucht

avatar van andnino
Amygdala was mij iets te vaag, zo kan ik me herinneren. Maar Koze is een interessant figuur (leesvoer: dit geweldige interview), dus ik gaf dit album een kans. En wat een heerlijke plaat is dit! Nu al de soundtrack van deze zomer met Pick Up, Moving in a Liquid en Illumination. Ik ga Amygdala ook een nieuwe kans geven.

avatar van jordidj1
Pick Up is echt een heerlijk nummer, de rest vind ik voorlopig wat minder. Zal 'm wat vaker opzetten van de week.

avatar van SilverGun
Pick Up is erg fijn maar de overduidelijke overeenkomst met Music Sounds Better With You van Stardust zit het nummer wel een beetje in de weg.

panjoe (moderator)
Ik had die link met Franse filterhouse zelf nog niet zo gelegd, vond het qua sound en textuur eerder lijken op moderne discoklassieker Final Credits van Midland. Maar nu je het zegt, het heeft er wel wat van weg.

avatar van waxs
Bij vlagen "aangenaam monotoon", zoals je dat van house mag verwachten. Roept soms ook wat nostalgische gevoelens op met name op Seeing Aliens en Pick Up, die neigen naar dat typische Daft Punk, Stardust en Cassius achtige geluid van rond de eeuw wisseling. Op de features meer ruimte voor melodische spanning en live invloeden, maar vooral, zoals wel vaker, kenmerkend voor het geluid van Koze; kalmerend en rustgevend. Fijne plaat!

Iemand op de hoogte hoe die Instrumentals zijn die bij de dure VInyl box zitten? thx!

avatar van popstranger
Sterk begin met de eerste 2 nummers maar zakt daarna in. Als ik jaren ‘90 hits wil horen zoek ik wel andere oorden op. Ben ook nooit kapot geweest van groepjes zoals Stardust (music sounds better with you) waar hier soms dicht tegen wordt aangeleund. Vanaf Muddy Funster begint daarna wel een heel sterk einde vd plaat.

avatar van andnino
Voor mij is deze plaat veel meer dan jaren negentig-hits. Natuurlijk appeleren tracks als Pick Up en Moving in a Liquid daar zeker aan, maar het grootste deel van deze plaat voelt uniek aan. Tracks als Music On My Teeth, This is My Rock, die kan toch echt alleen DJ Koze maken.

Met klanken geleend van 70's folk, moderne deep house, hip hop, en noem het maar op, maakt hij iets nieuws. Wie Koze's remixes of dj-sets kent, weet dat hij een meester is in het samenbrengen van uiteenlopende muzikale stijlen. Maar anders dan veel dj's weet hij dit ook naar het studioalbum te vertalen.

Ik schreef destijds dat ik verwachtte dat dit mijn zomerplaat van het jaar zou worden, en dit is niet alleen uitgekomen, maar ik kom ook nog vaak bij deze plaat terug. Creatief, eigenzinnig, maar toch ook dansbaar. Ik heb mijn score onlangs dan ook verhoogd.

avatar van Ralph.
'Pick Up' is een van de weinige nummers waar ik echt een brok van in mijn keel krijg.
Na paar jaar al een all time favorite geworden.

avatar van T.O.
Fantastische track inderdaad, vooral die subtiele overgangen en ritmische climaxen.