Stealers Wheel - The A&M Years (2017)

1 stem

13. I Get By [Live]
  14. Good Businessman
  15. Star
  16. Wheelin'
  17. Waltz (You Know It Makes Sense)
  18. What More Could You Want
  33. Don't Get Me Wrong
  34. Monday Morning
  35. Right or Wrong
avatar van nlkink
In potentie had dit een fantastisch setje kunnen zijn maar een paar recensies op Amazon UK stellen dat niet de mastertapes zijn gebruikt maar dat men vinyl albums heeft gebruikt als bron voor de CD's. En dat kan ik zelf ook wel.
Ik stel mijn beoordeling daarom een beetje bij naar beneden.

avatar van Bowlingbal
In 1999 heb ik de 3 LP's van SW zelf op CD-r's gezet, maar was nooit tevreden over het resultaat. Ook niet met die software waarmee je het geluid kon op-pimpen.
Ik heb deze box jaren later toch maar gekocht. De box zag er netjes uit en de bonus tracks op CD 1 maakten mij nieuwsgierig. Het klinkt allemaal beter dan de CD-r's die ik zelf gebakken had.

avatar van gaucho
Bijzonder, want deze box bevat dus ook opnamen die van vinylplaten zijn overgezet. In elk geval de tweede en de derde lp. Op die derde is het zelfs vrij duidelijk hoorbaar, met tikken van de plaat en al.

Maar waarschijnlijk hadden ze bij Cherry Red betere faciliteiten om vinyl over te zetten op CD dan bij jou thuis. Dat verklaart het verschil waarschijnlijk. Maar deze albums zijn duidelijk niet van de mastertapes overgezet.

avatar van Bowlingbal
Met de titel The A&M Years wekken ze wel de verkeerde indruk: dat Stealers Wheel na A&M nog op andere labels muziek uitgebracht heeft.
Gerry Rafferty deed het daarna solo beter dan Joe Egan (slechts 2 albums).