ABBA - ABBA Live (1986)

Zweden
Label: Polar

1. Dancing Queen (3:42)
  2. Take a Chance on Me (4:21)
  3. I Have a Dream (4:23)
  4. Does Your Mother Know? (4:09)
  5. Chiquitita (5:21)
  6. Thank You for the Music (3:39)
  7. Two for the Price of One (3:31)
  8. Fernando (5:24)
  9. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) (3:16)
  10. Super Trouper (4:23)
  11. Waterloo (3:34)
  12. Money, Money, Money * (3:19)
  13. The Name of the Game / Eagle * (9:36)
  14. On and on and On * (4:01)
EVANSHEWSON
Dat Abba een goed geoliede muziekmachine was, kun je ook op deze goede liveplaat van ze horen.
Abba - The Concert (dvd) is natuurlijk nog leuker; Agnetha en Frida in beeld, het is zoveel méér, toch?

****

Nummer 12 moet zijn Money money money! Morningside of the mountain is geen ABBA-nummer! Ik heb het album zelf in huis namelijk! Kan het worden aangepast?

avatar van Rinus
Ik heb de vinyl versie, maar dan staan er maar 11 nummers op.

avatar van Running On Empty
Best een leuke plaat (in de lange versie met 14 nummers). Heb zelf wel een bloedhekel aan I Have A Dream, Fernando en Chiquitita en gelukkig staat The Winner Takes It All er niet op.

Geluidstechnisch kan het allemaal wel wat beter wat mij betreft. Er wordt prima gemusiceerd maar ik mis in het geluid de dynamiek die vele live platen zo goed maakt.

avatar van LucM
Ik was (vreemd genoeg) nooit aan toegekomen een live-album van Abba te beluisteren maar heb deze toevallig nog gevonden. Omdat hun studiowerk zo secuur is vreesde ik dat hun live-werk alleen kon tegenvallen. Uiteindelijk onterecht, de songs blijven live ook overeind al missen ze een beetje de subtiliteiten van hun studiowerk. Zo komen (overigens sterke) vocalen en de drums meer op de voorgrond en ik ben de studioversies gewoon (dat speelt ook een rol). Maar kom, 4* voor de prestaties en het sterke songmateriaal (al blijf ik I Have a Dream één van hun minste nummers vinden).

avatar van bauer
Knip en plak live cd met opnames uit 1977 en 1979.
Het publiek hoor je nauwelijks, behalve tussen de nummers ineens massaal. Wel aardig, maar het voegt weinig toe aan de studioversies. De bonustrack 13 maakt het nog de moeite waard.

Nou vocaal vind ik het erg minimaal, echt een studioband, hoor eens bij dancing queen dat is toch gewoon slecht gezongen, niet zo erg als Madonna maar toch.
Ik snap heel goed waarom ze live weinig opgetreden hebben.
Stel je zet ze op Pinkpop en zet er de Stones of Springsteen tegenover, andere league

avatar van Roxy6
Volstrekt onvergelijkbare grootheden!
Ook van de Stones en Bruce Springsteen (van wie ik beide veel werk heb) zijn live niet altijd van topklasse.
Bij een live concert speelt ook de sfeer, locatie en publiek een grote rol.

Daarbij zijn de songstructuren van ABBA onvergelijkbaar met veel nummers van de Stones en Bruce Springsteen, die meer recht toe recht aan Rock'n Roll zijn.