America - Human Nature (1998)

Label: Oxygen

1. From a Moving Train (3:43)
  2. Wednesday Morning (3:46)
  3. Town and Country (3:02)
  4. Moment to Moment (4:58)
  5. Hidden Talent (3:56)
  6. Wheels Are Turning (4:34)
  7. World Alone (3:32)
  8. Overwhelming World Suite (7:52)
  9. Pages (3:52)
  10. Hot Town (3:43)
  11. Whispering (3:28)
  12. Oloololo (3:08)
Pieter Paal
Ik heb deze cd voor € 5,- uit de afprijsbakken gehaald. Na de eerste draaibeurt dacht ik dat het een miskoop was. Het nummer 'Whispering' en de eerste 3 nummers stonden wel vaak op mijn repeat-toets. Later klonken nummers zoals 'Moment to moment' en 'World alone' ook heel vertrouwd. Alleen 'Hot town' vind ik echt een vervelend nummer.

een van de beste cd's van America
m.u.v. nrs. 10/12
8 zit een storing in (???)
Hakon

avatar van Madjack71
Eenieder zijn voorkeur. Maar m.i. is dit niet het beste wat America aan muzikaal erfenis achter zal laten. Ikzelf ben van mening dat al het moois in de 1ste helft van de jaren zeventig heeft plaats gevonden en dat op zijn best met dit Human Nature nog wat naklanken naar voren komen. Vooral in de 1ste paar nummers komen ze daar dicht bij. America vaart wel bij het toevoegen van de akoestische elementen en samenzang. Daar waar die ontbreken klinkt het toch best wel gladjes. Een nummer als Pages is een mooi voorbeeld van een America van nu met de krachten van destijds. Als geheel geen onaardig album met een vlotte start, wat gladde middenstuk en een wisselvallig einde.

avatar van DeWP
Ik vind dit geen sterk album, zwakke liedjes van een band die zijn beste tijd al lange tijd gehad heeft. Het ene oor in, het andere uit.