65daysofstatic - The Destruction of Small Ideas (2007)

Rock / Electronic
Label: Monotreme

1. When We Were Younger & Better (6:54)
  2. A Failsafe (4:28)
  3. Don't Go Down to Sorrow (6:55)
  4. Wax Futures (4:03)
  5. These Things You Can't Unlearn (6:27)
  6. Lyonesse (3:26)
  7. Music Is Music as Devices Are Kisses Is Everything (5:20)
  8. The Distant & Mechanised Glow of Eastern European Dance Parties (3:33)
  9. Little Victories (5:14)
  10. Primer (4:51)
  11. White Peak / Dark Peak (3:57)
  12. The Conspiracy of Seeds (7:08)
avatar van remmer
hier kijk ik zeker naar uit !
heb ze nog niet zo lang geleden leren kennen (pukkelpop 2006), maar ik was meteen onder de indruk

avatar van KampF
Wow, vet gaaf dat 65daysofstatic met een nieuw album komt. Hopelijk gaan ze er dan ook wat van spelen op 19 april (mits het goed is). Van mij part mogen ze ook heel het album The Fall Of Math gaan spelen. Geen probleem.

Luisterbeurt 1:

Een grote verandering is het slagwerk. De drum zijn wat smoother en iets meer verzacht. Het strijkwerk komt, net als het pianospel, meer naar de voorgrond. Ik merk dat het album weer redelijk up-tempo is, en dat vind ik lekker.

*edit*
Piano komt heel erg goed naar voren.

*edit*
met de eletro snufjes zit het ook weer goed!

*edit*
Screams in het laatste nummer

Ik ben weer onder de indruk!
3,5* alvast

Na herhaaldelijk luisteren, vind ik het (persoonlijk) een prachtplaatje!

avatar van Comrade
remmer schreef:
hier kijk ik zeker naar uit !

Inderdaad, ik was enorm onder de indruk van de energie die loskwam. Een van de beste optredens van Pukkelpop 2006 voor mij.

Als ik het goed heb begrepen werken ze samen met Circle Takes the Square op de laatste 2 nummers. Mm, Circle takes the square + Post-rock = Deze moet ik zeker gaan luisteren.

avatar van KampF
Alleen zo jammer van de drums realiseer ik me.

zit er helemaal geen zang bij ??

fastpulseboy
op de vorige platen toch ook niet? (of heb ik het over het hoofd gezien?)

Interessante hoes... nou.. vooruit hij verdient een goudse kaas.

een halfje erbij voor Destruction of Small Ideas nu 4*

ik vind dit echt een heel sterke plaat. heel energiek en heel sfeervol. ik vind ook dat de drums mooi goed opgenomen zijn (klinken bijna live) en het evenwicht tussen all instrumenten perfect is. geen zang tot ze je op het allerlaatste moment toch nog even weten bij de keel te grijpen met hun "when we spit out the names of those we betrayed".

energie, sfeer en er boenk op.

khonnor
in tegenstelling tot velen vind ik deze plaat net iets beter dan de twee vorige.

de songstructuren zijn net iets boeiender en inventiever. en de non-productie staat me wel aan

maar, het blijft 65dos. en neen, ik ben nog steed geen grote fan van hun overstuurde beats meets post rock gitaren meets gothic/symfo pianoriedels

clutch
Wow, weer een goed album van 65dos. Wel wat anders, ik heb het idee dat er hier veel meer opbouw in de nummers zit dan op voorgaande albums, alleen een beetje jammer van die nogal slechte productie, vooral het drumgeluid bevalt me niet echt. dat laatste nummer is wel erg tof met die screams (Circle Takes The Square toch?) 4*

avatar van marcel2
Hoort dat zo dat radicale afkappen van de nummers?

Toch klinkt zo'n drumcomputer wel verfrissend voor een post-rock plaat.

Jammer genoeg doet dit album niks met mij. Overstuurde drumcomputers met inspiratieloze gitaarpartijen. Wel twee hele goed nummers Music Is Music as Devices Are Kisses Is Everything en White Peak / Dark Peak.
Wat ik toch voornamelijk mis bij dit album is een gevoelige snaar. Ik vind het toch allemaal net iets te strak gespeeld en de emotie wordt hierdoor uit het oog verloren, maar daarom zal het ook wel mathrock in plaats van postrock zijn.

Live wel geniaal!

avatar van GothicBowie
Infernal schreef:

Live wel geniaal!

ik moet het hiermee gedeeldelijk eens zijn, vooral als je het vergelijkt met de vorige albums, ik mis dat warme gevoel dat ik bij die andere albums heb, en idd live nog steeds geniaal!! maar ik geef het wel een 3;0

avatar van jorro
Alleen al vanwege Little Victories is dit album de moeite waard. Prachtig nummer.
Ook het daaropvolgende Primer vind ik erg mooi.
Voor het overige loop ik minder warm, maar al met al wel 3,5*

avatar van jorro
Vandaag weer een keer beluisterd. En die zenuwachtige drummer zit ook mij vaak dwars. In The Distant & Mechanised Glow of Eastern European Dance Parties is het om gek van te worden, maar toch zijn het bijzondere nummers op dit album en dus verhoog ik naar 4*.