Ruben Hein - Groundwork Rising (2018)

Jazz / Pop
Label: Blue Note

1. Everything I Say (Magnolia) (4:57)
  2. Coming Down on Us (4:31)
  3. February Days (4:12)
  4. Owls (4:12)
  5. Kind of Kin (4:15)
  6. Here and Now (3:52)
  7. Gameshow (3:52)
  8. Other Side of Now (4:03)
  9. Jugglers (4:49)
  10. Start to Talk (3:45)
avatar van brt
brt
Album uit op het befaamde Blue Note, bekende NL'er door Wie is de Mol en natuurlijk ook eerder uitgebracht werk en toch maar een stem op dit album; hoe kan dat? Het is niet echt mijn muziek maar je zou zeggen dat hier toch een flinke markt voor is..

avatar van beachlicious
Magnolia is wel heel erg prachtig!!!! Rest van het album moet nog volgen.brt

Makkelijke jazzpop die een beetje in dezelfde categorie valt als die van Wouter Hamel.

De stem van Ruben is mooi, maar ook wat kleurloos. Te netjes wellicht. Zo'n stem waar iedereen wel wat mee kan, niets op tegen heeft maar er ook niet van achterover zal vallen.

Braafjes. Daar is eigenlijk niets mis mee, want ook brave muziek is op z'n tijd fijn om te horen. Even niet te moeilijk doen, niet al te veel inspanning hoeven leveren, maar gewoon lekker achterover leunen met Ruben op de achtergrond.

avatar van Reijersen
Marketingtechnisch erg slim om dit album uit te brengen ten tijde van zijn deelname aan het populaire programma Wie is de Mol? Dat doet verder niks af aan de kunde van Ruben Hein natuurlijk. Hij maakt ook nu weer zeer interessante muziek. Hij zoekt de lijntjes op waar nodig en kleurt er graag ook weleens buiten. Een zeer sfeervolle en intrigerende plaat.

Hendrik68
Reijersen schreef:
Daarom heet de plaat ook zo.

Reijersen schreef:

Niet meer dan logisch natuurlijk. Doen Songfestival deelnemers ook. Hoe leuk ze deelname aan zo'n programma ook vinden: je moet het commercieel natuurlijk wel uitbuiten. Bij mij is het gelukt: door zijn deelname is dit wel het eerste album dat ik van hem beluisterd heb

avatar van Dim
Dim
Mooi verzorgde plaat, kan moeiteloos mee met awkward i en Tim Knol in het rijtje sterke Nederlandse albums van dit jaar.

avatar van bas2204
Heerlijke muziek voor op een luie middag.

Jugglers wereldnummer ! Draai ik helemaal grijs..................

Jugglers nog steeds een wereldnummer ! Onnederlands goed !!

avatar van Juveniles
77Sjonnie77 schreef:
Jugglers nog steeds een wereldnummer ! Onnederlands goed !!

Terecht dat je jezelf nog eens met verve herhaalt, want inderdaad een geweldig nr! Zo wie zo een ondergewaardeerd album.