menu

Cecil McBee - Mutima (1974)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Strata-East

  1. From Within (11:21)
  2. Voice of the 7th Angel (2:02)
  3. Life Waves (9:13)
  4. Mutima (13:41)
  5. A Feeling (2:38)
  6. Tulsa Black (6:10)
totale tijdsduur: 45:05
zoeken in:
avatar van Tony
3,0
Pfff, moeilijk te doorgronden album dit hoor. Dit heeft niets te maken met de spiritual sound die ik als grote gemene deler van alle Strata-East releases meende ontdekt te hebben. Het begint met Cecil solo op het openingsnummer, Life Waves klinkt op momenten als Andrew Hill op z'n moeilijkste, Pharoah Sanders op z'n meest weirde, Coltrane op z'n meest vrije en Cecil Taylor op z'n chaotische momenten. Dee Dee Bridgewater is ook heel even van de partij op het korte Voice. Ik ben er nog niet zo van onder de indruk, eerlijk gezegd, totdat op kant 2 het veel melodieuzer en laidback titelnummer begint en ik weer even thuis kom tot aan het eind van het album. Ik begin voorzichtig met mijn beoordeling, hij moet nog even op me inwerken en kant 1 wellicht nog groeien.

Soledad
Het is jammer dat het contrast tussen het titelnummer en de vooral de eerste drie nummers zo groot is. Mutima zelf is echt een klasse nummer. De rest gaat van prima tot weinig interessant.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:57 uur

geplaatst: vandaag om 16:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.