James Newton Howard - The Sixth Sense (1999)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Run to the Church (1:21)
  2. De Profundis (2:23)
  3. Mind Reading (2:45)
  4. Photographs (0:55)
  5. Suicide Ghost (1:34)
  6. Malcolm's Story / Cole's Secret (4:01)
  7. Hanging Ghosts (2:31)
  8. Tape of Vincent (3:30)
  9. Help the Ghosts / Kyra's Ghost (4:29)
  10. Kyra's Tape (2:02)
  11. Malcolm Is Dead (4:44)
avatar van Goodfella
Hoezo een spoiler?

neo

en toch vind ik dat ons aller linda deze had moeten toevoegen

neo
Jah Linda te lui om meteen toe te voegen !(schande )

James Newton Howard verzorgde begin jaren '80 de klassieke achtergrond bij Toto.
zo is hij te horen op nummers als o.a I Won't Hold You Back en Afraid of Love.
Howard en de leden van Toto zijn nog steeds goed bevriend, en er is sprake van dat zij in de toekomst nog eens samenwerken op een nieuw album van Toto.

Vertel kleine, waarom nu 4.5

avatar van thomzi50
Fraaie score dit.
Mooi, melancholisch pianolijntje keert telkens weer terug, en daartussendoor zitten mooie, soms zware en onheilspellende klankenlandschappen verweven. 4*

neo
The Sixth Sense wordt ook veel als temp score gebruikt. Er zijn hordes producties waarbij een regisseur en of editor inzien die het universele thriller geluid heel goed toepasbaar weten te maken voor hun films, alsmede voor een drama film met een thriller inslag. De film zelf had overigens Ligeti en Penderecki eronder, aangezien M. Night wist dat JNH een hekel heeft aan een filmmuziek temp score.