Hayward Williams - Another Sailor's Dream (2007)

Country / Folk
Label: Machine

1. The Ballad of Benson Creek (4:44)
  2. Redwoods (3:09)
  3. You Were Right (3:41)
  4. Doctors (3:57)
  5. Careful, Please (3:27)
  6. Problems with Hemingway (4:43)
  7. A Glance Back (3:36)
  8. Who's It Gonna Be Today? (4:54)
  9. Devil's Lament (3:37)
  10. A Song for Lou (4:24)
  11. Thunder Road (7:17)
avatar van Tonio
Ik was destijds erg enthousiast over dit album. Nu - vele jaren later - is dit een tikkie minder geworden. Veel nummers zijn best goed, maar ook weer niet zo bijzonder.

Maar er staan drie werkelijk fantastische nummers op: Problems with Hemingway is al heel bijzonder, vooral ook door de tekst.

De twee laatste, aansluitende nummers, A Song for Lou en Thunder Road tillen het niveau van het album echter flink omhoog. Met Hayward's versie van zijn nummer zou Bruce waarschijnlijk best wel in zijn schik zijn. Hij raakt de ziel van het nummer.

Maar het beste is om beide laatste nummers achter elkaar beluisteren Ze sluiten een meer dan aardig album op grandioze wijze af.

avatar van potjandosie
fijn album van de Amerikaanse singer/songriter Hayward Williams. de man schijnt al vanaf de leeftijd van 13 jaar bezig te zijn met het componeren en spelen van muziek. heb hem toen hij ter promotie van dit album in NL was live gehoord/gezien tijdens de 2007 editie van het Take Root Festival in Groningen. hij was destijds 26 jaar oud en maakte daar indruk met zijn goede optreden met Nederlandse gastmuzikanten. een optreden dat hoge verwachtingen wekte. zoals Tonio hier al aangaf, zijn nummers 6) en 10) maar met name 11) een ingetogen cover versie van Bruce Springsteen's "Thunder Road" de prijsnummers van dit album. goede tweede zijn de opener "Ballad of Benson Creek" en Who's Gonna Be it Today? de rest van de nummers stijgt niet boven de middelmaat uit. overigens is dit niet zijn debuut album. hiervoor maakte hij het album "Uphill/Downhill" uit 2005 en later volgde nog het album "Every Color Blue" uit 2020. hield van mijn bezoek aan Take Root een door de man zelf gesigneerde cd over van dit album, maar vrees dat deze nooit veel waard zal worden
de muzikale bezetting op dit album is als volgt:
Hayward Williams: vocals, acoustic guitar, bass, harmonica, piano, glockenspiel, percussion
Peter Mulvey: acoustic lead guitar, electric guitar, dobro, classical guitar, backing vocals
Dan McMahon: electric guitar, piano, accordion, banjo, lap steel, drums
(Peter Mulvey is eveneens een zeer verdienstelijk singer/songwriter. er staan 8 albums van hem op MuMe)