Moss - Human Heart (2018)

Label: Excelsior

1. Profit (3:47)
  2. Human Heart (3:39)
  3. Why Don't You (3:40)
  4. Big Big (3:36)
avatar van Erikpol
Oei dit is een fijn toetje op Strike. Dit gaat over de moeder van Dorleijn:

Op hun allereerste EP klinkt Moss zwaarmoediger dan ooit - 3voor12 - 3voor12.vpro.nl

avatar van dafit
Recensie uit mijn tweewekelijkse nieuwsbrief over popmuziek, waarin ik de beste nieuwe albums en tracks bespreek:

Gekke jongens, die mannen van Moss. Vorig jaar bracht de band van Marien Dorleijn nog het album Strike uit, dat op plek 15 van de eindlijst van Oor belandde. Nu komen ze doodleuk al met een nieuwe EP: Human Heart, met vier nummers.

Het eerste wat opvalt: Moss heeft de afgelopen maanden naar Netflix-serie Stranger Things gekeken en goed geluisterd naar de ijzersterke soundtrack van Kyle Dixon & Michael Stein. De donkere elektronica klinkt gelijk al door in opener Profit en vooral de eerste 10 secondes van afsluiter Big Big lijken rechtstreeks uit de serie te komen.

Allemaal niet erg, want het maakt de toch al gelaagde muziek van Moss nog spannender. Mijn favoriete track van deze EP is Why Don’t You met lekkere jaren ‘80 drums en baslijntje. Hopelijk trekt de band dit geluid door naar een volgend album.

avatar van heartofsoul
Jammer dat deze nummers niet op een cd terecht gekomen zijn, maar slechts gestreamd kunnen worden. En dat heb ik al diverse malen en met groot genoegen gedaan. Moss behoort tot mijn favoriete bands van dit moment; de geladen sfeer, de elektronica, de prima liedjes van deze ep - het is alles even indrukwekkend. Hun vijf albums draai ik trouwens ook nog steeds, zo goed zijn die, terwijl ik vrij kritisch ben op hedendaagse pop en rock.