Neil Yates - Five Countries (2011)

1 stem

Jazz / Folk
Label: Edition

1. Flutter and Flight (5:36)
  2. Snowdonia / Sail the Sky (7:09)
  3. Frozen Forest (6:42)
  4. Dustfall / Spin the Sky (5:31)
  5. Freedoms Lost (3:50)
  6. Izabella's Dream (8:59)
  7. Slipreel (9:20)
  8. Storm on the Irish Sea (5:48)
  9. Rainy Harbour (7:49)
  10. Seventh Sense / Waterman's (7:39)
avatar van trebremmit
Vanwege het mooi trompetspel op het album van Dave Stapleton ook maar eens een solo album van Yates opgezocht. Echt veel heeft ie niet, namelijk deze en nog een obscuur album waar ik maar weinig van kan vinden. Maar goed, gelukkig is deze wel makkelijk te vinden op bandcamp Neil Yates - neilyates.bandcamp.com

Yates speelt ook hier prachtig trompet en dat aangevuld met gitaar en percussie, best een bijzondere combi, maar bovenal erg mooi en rustgevend.

Mssr Renard
Ik vind dit ook erg mooi. Het trompetspel van Yates doet mij wat denken aan dat van Matthias Eick. De muziek is dan wel iets anders. Ik hoor in dit drum- en basloze trio elementen uit de arabische en flamenco-muziek. De combinatie van trompet en flugelhorn met akoestische gitaar en percussie (waaronder cahon) werkt erg ontspannend. Zo nu en dan worden er wat ambientsynths bijgevoegd.