Until the Ribbon Breaks - Until the Ribbon Breaks (2018)

Electronic / R&B
Label: Kobalt

1. Open (Home) (1:09)
  2. Count the Lightning (4:54)
  3. Black and White (3:36)
  4. Here Comes the Feeling (3:29)
  5. Push Pull (3:46)
  6. You Are Not to Blame (1:31)
  7. One Match (3:57)
  8. Use Me Up (3:06)
  9. Petrichor (3:38)
  10. My Love (2:54)
  11. Meru (5:00)
  12. Close (Home) (2:56)
Vandaag is het exact drie jaar geleden dat ik deze band in Londen zag optreden. jassn was daar ook.

Hoe toevallig om vandaag aan de eerste luisterbeurt te beginnen van hun nieuwe album. En het bevalt me weer prima moet ik zeggen.
Een album dat redelijk in balans lijkt te zijn met goed verzorgde nummers. Ik ben tevreden tot nu toe. Kijken hoe dit blijft werken op de lange termijn.

avatar van stoepkrijt
Het is een tijd stil geweest rond deze band en ik heb eens wat Facebook-posts voorbij zien komen waarin nogal geheimzinnig werd gedaan over de aanleiding daarvoor. Onlangs deelden ze deze minidocumentaire: Recovering Alcoholic Rockstar Plays First Show Sober. Blijkbaar heeft Pete zijn alcoholverslaving nu onder controle en hebben ze het muziekmaken weer opgepakt.

De eerste singles van dit tweede album klonken best goed, vooral Here Comes the Feeling. Ik ben benieuwd naar de rest.

avatar van stoepkrijt
jordidj1 schreef:
jassn, let je op?
Jordi, let je zelf ook een beetje op? Verkeerde album. Kan een mod dit bericht anders even verplaatsen?

Dit album is trouwens ook de moeite waard, dus probeer 'm gerust eens.

avatar van jassn
ja ik let op, ik denk dat je bij het verkeerde album zit ...

Je kunt hun 2de album ook helemaal met visuele ondersteuning bekijken

avatar van jordidj1
stoepkrijt schreef:

Dit album is trouwens ook de moeite waard, dus probeer 'm gerust eens.

Ooo shit, het is al laat. Maar die ga ik zeker opzetten, heb al sowieso "losse" tracks gedraaid.