Benoit/Freeman Project - The Benoit / Freeman Project (1994)

1 stem

Jazz
Label: GRP

1. Reunion (5:06)
  2. When She Believed in Me (5:25)
  3. Mediterranean Nights (6:57)
  4. Swept Away (4:57)
  5. The End of Our Season (4:18)
  6. After the Love Has Gone (4:19)
  7. Smartypants (5:43)
  8. It's the Thought That Counts (6:04)
  9. Mirage (6:00)
  10. That's All I Could Say (3:16)
avatar van Broem
Heb de neiging om dit soort (smooth jazz) albums uit halverwege jaren 80 tot 90 als een ‘guilty pleasure’ te beschouwen. Heb er best veel maar al jaren niet meer gedraaid. Ben bezig om mijn cd collectie door te spitten en de toppers (zeg maar 3* en meer) te rippen naar mijn NAS. Gemak dient de muziekliefhebber zeg maar.

Een behoorlijk aantal van deze cd’s toch maar weer even geluisterd ter beoordeling en verdorie, dit is toch nog steeds een lekker album. Pianist Benoit en gitarist Freeman (bandleider van de Rippingtons) laten met behulp van de smooth jazz - fine fleur uit die tijd (Nathan East op bas...heerlijk) een fantastisch geluid horen. Lekkere uptempo nummers die vol (GRP stond bekend om haar prachtige producties) uit m’n speakers knallen. Geen ‘loudness war’ in die tijd maar gewoon zoals het hoort. Soms op het randje maar met name de heerlijke gitaarsound van Freeman maakt van dit album toch een klein feestje. Op naar de rest van mijn GRP albums.