The Locust - New Erections (2007)

Label: ANTI-

1. AOTKPTA (3:01)
  2. We Have Reached an Official Verdict: Nobody Gives a Shit (1:22)
  3. The Unwilling... Led by the Unqualified... Doing the Unnecessary... for the Ungrateful (3:53)
  4. One Manometer Away from Mutually Assured Relocation (1:31)
  5. Full Frontal Obscurity (1:48)
  6. Scavenger, Invader (1:15)
  7. Hot Tubs Full of Brand New Fuel (2:00)
  8. God Wants Us All to Work in Factories (1:59)
  9. Book of Bot (4:29)
  10. Slum Service (Served on the Sly) (0:57)
  11. Tower of Mammal (1:10)
avatar van itchy
Oeh, de nieuwe Locust is weer een verzengend plaatje.... de achtste plaag daalt neer op de argeloze luisteraar en kluift hem tot op het bot kaal met uitputtende spazzcore vol beukdrums, moogscheet-enkotsgeluiden, maar op de één of andere manier is het stiekem toch ook heel catchy en superverslavend.
Voor The Locust ook epische songlengten van maar liefst 4:29 (Book of Bot), dat eigenlijk weer bestaat uit een dozijn losse fragmenten. De Bohemian Rhapsody van The Locust?

avatar van Yak
Yak
itchy schreef:

Ben wel weer benieuwd! Maar één nummer van onder de minuut?!

handsome_devil
Hehe, ben deze naam al een aantal keren tegengekomen. Wat is het precies voor muziek?

avatar van itchy
Spastische grindcore/screamo met een door de toevoeging van de moog-synthesizer heel apart geluid, gespeeld door volwassen mannen verkleed als sprinkhaan. Vooral live is dit een beleving!

handsome_devil
itchy schreef:
gespeeld door volwassen mannen verkleed als sprinkhaan

Dit heeft me overtuigd, ik ga meteen op pindakaasjacht.

handsome_devil schreef:

Dit heeft me overtuigd, ik ga meteen op pindakaasjacht.

Pindakaas dan ook gelijk hun plaat "Plague Soundscapes"! Die is namelijk ook heel erg vet.

Sietse
ik moet al zo lang een keer naar deze band luisteren...maar het komt er steeds maar niet van...

zo direct eens opzetten.

lambf
Dit doet me denken aan Ephel Duath. Alleen is dit veel meer gericht op zang en zijn de liedjes kleiner. Ook is dit wat lichter. Voorlopig een 4*.

avatar van jurado
ik had het na 1 plaat allang gehad met deze sprinkhanen.
Ik luister liever naar The Crimson Curse de band van deze zanger uit een grijs verleden

lambf
itchy schreef:

Haal die grindcore er maar af, vroeger speelden ze nog wel grind, maar deze plaat heeft niks met grind te maken

avatar van Dielie
probeer deze ook eens, zalig

avatar van Don Cappuccino
Op Plague Soundscapes is er soms echt alleen maar chaos (ook af en toe gaaf!), maar op dit album kun je meer nummers horen. Het is allemaal iets normaler geworden (nog steeds gestoord hoor ), maar er zit nu iets meer structuur in, bijvoorbeeld bij de geweldige opener AOTKPTA.

avatar van Ataloona
Ik kreeg deze plaat om te reviewen van Don Cappuccino in het ga dat album eens reviewen topic.
Dus ik ging deze plaat luisteren zonder verwachtingen.

Het is allemaal behoorlijk agressief en chaotisch. En het is maar een heel kort album dus ga ik niet nummer per nummer reviewen.

Het begint al gelijk met een agressiefe beukende opener.
Dit vind ik eigenlijke al het minste nummer van het album. Het pakt me totaal niet en ik ben zelfs blij als het nummer voorbij is.
Gelukkig zijn alle nummers kort. Dit album is nog veel te experimenteel voor een album van 40-50 minuten.

Het komt dan ook over op mij alsof dit een demo met goede geluidskwaliteit is.

Voor de rest ergerde de zanger mij vooral na de eerste luisterbeurt/ Na de 2de luisterbeurt was dit al wel minder. Maar toch verpest de zang dit album wat voor mij want instrumentaal bevalt me dit wel.

Toch nog een 3* En Book of Bot is wel een gaaf nummer!

En de hoes is wel erg mooi.