Lynyrd Skynyrd - Street Survivors (1977)

Label: MCA

1. What's Your Name? (3:30)
  2. That Smell (5:47)
  3. One More Time (5:03)
  4. I Know a Little (3:26)
  5. You Got That Right (3:44)
  6. I Never Dreamed (5:21)
  7. Honky Tonk Night Time Man (3:59)
  8. Ain't No Good Life (4:36)
  9. What's Your Name [Original Version] * (3:33)
  10. That Smell [Original Version] * (5:29)
  11. You Got That Right [Original Version] * (3:19)
  12. I Never Dreamed [Original Version] * (5:22)
  13. Georgia Peaches * (3:14)
  14. Sweet Little Missy [Original Version] * (5:16)
  15. Sweet Little Missy [Demo Version] * (5:11)
  16. Ain't No Good Life [Original Version] * (5:02)
  17. That Smell [Complete Original Version] * (7:30)
  18. Jacksonville Kid (Aka Honky Tonk Night Time Man) * (4:09)
  19. You Got That Right [Live] * (4:41)
  20. That Smell [Live] * (6:05)
  21. Ain't No Good Life [Live] * (5:11)
  22. What's Your Name [Live] * (3:28)
  23. Gimme Three Steps [Live] * (5:09)
avatar van Motorhead
Whats your name? LITTLE GIRL is ook mooi nummer op al hun albums staan wel wat super hits

avatar van Ampivinni
en wat dacht je dan van that smell, i know a little, ain't no good life (steve gaines ) en de rest?

geen slechte nummers naar mijn mening, net als op hun eerste 2 albums

Kingsnake
De eerste (en enige) studioplaat met de geweldige Steve gaines op gitaar.
Maar wel een lekker volwassen plaat vol zelfreflectie.

Toen deze plaat net uitwas vloog het vliegtuig met Ronnie, Steve, Cassie en wat roadies tegen een berg en was Lynyrd Skynyrd beroofd van (een aantal) van hun belangrijkste songwriters/players.

Dat maakt deze plaat alleen nog maar gewichtiger.
De hoes met vlammen werd gecanceled en de plaat werd zonder vlammen op de achtergrond uitgebracht.

Pas met de re-issue werden de vlammen er weer opgezet.

avatar van Colonel Mortimer
Geweldig album vooral in de expanded edition. Steve Gaines was een goede versterking voor de band. That Smell is het beste nummer en Jacksonville Kid is lachen. Enkele dagen na het uitkomen van Street Survivors gebeurde het ongeluk en werd de lp met een andere hoes uitgebracht.

avatar van Ampivinni
net als... eigenlijk alles van voor het ongeluk echt een must have
voor elke zichzelf-serieusnemende rockliefhebber

Ampivinni schreef:

geen slechte nummers naar mijn mening, net als op hun eerste 2 albums

even mezelf verbeteren: net als op al hun pre-crash era albums

Stijn_Slayer
Hierna ben ik opgehouden me te verdiepen in Lynyrd Skynyrd. Deze meer 'radio friendly approach' van Lynyrd Skynyrd vind ik in de eerste plaats niet zo interessant, en ten tweede is Johnny geen Ronnie.

Jammer dat de rauwe randjes van de muziek verdwenen zijn. Hier begin ik ook voor het eerst het gevoel te krijgen dat het de identiteit van de band niet ten goede komt.

Wat rest is een professionele, degelijke rockplaat.

Hendrik68
Buddy Holly, Ritchie Valens, Stevie Ray Vaughan. Ook Ronnie Van Zant had beter vliegangst kunnen hebben. De laatste plaat van deze legendarische formatie. Hierna zou broerlief Johnny het stokje overnemen en hoewel ze bij vlagen best wel goede muziek bleven maken was de echte chemie natuurlijk verdwenen.

Na het debuut en het bijna geniale Second Helping zou het niveau op de volgende platen al beduidend lager liggen. Nog steeds prima, maar niet meer dat geniale. Toen dit album werd opgenomen leek het wel alsof Ronnie wist wat hem te wachten stond, want de plaat begint goed, maar niet opzienbarend. De laatste 3 nummers zijn echter weer zoals we van ze mochten verwachten en behoren tot Skynyrds beste werk. 3 nummers pure perfectie en het roept de vraag op waar de band met Steve Gaines, die hier pas debuteerde, nog meer toe in staat zou zijn geweest. We zullen het nooit te weten komen. Naast Ronnie Van Zant kwam ook Steve Gaines om het leven.

avatar van Brutus
Niet het beste album van Lynyrd, dat vind ik nog met afstand

Gimme back my Bullets 1976

Wat een heerlijk nummer is One more Time

avatar van Dibbel
Deze plaat heb ik gekocht voor 9 gulden 95 bij Van Leest in Breda op de dag dat ik naar de keuring voor de militaire dienst moest
Misschien heb ik er daarom niet zo heel veel mee.
Nu heb ik sowieso niet heel veel van Lynyrd Skynyrd, maar wat ik heb, vind ik beter dan deze plaat.
Geen slechte rockmuziek, maar ook geen echte uitschieters.
Het rustige One More Time vind ik dan het mooiste en ook I Never Dreamed.
That Smell heeft wel een lekkere groove. En Honky Tonk Nighttime Man is inderdaad honky tonk, maar geen geweldige song. Ook What's Your Name blijft wel hangen.
Maar de rest gaat me helaas toch het ene oor in en het andere weer uit.
Zonder dat het ergens vervelend wordt overigens.
Zal het andere werk van hun wat ik heb, dan toch ook maar weer eens tevoorschijn halen.

avatar van frolunda
Laatste album voor de fatale crash,bevat misschien niet echt grote klappers in de vorm van bijvoorbeeld Freebird of Sweet home Alabama maar desondanks is Street survivors een erg sterke en consistente plaat geworden.Misschien ook wel mede door Steve Gaines die een jaar eerder de opvolger werd van gitarist Ed King,die overigens later wel weer terug keerde bij de band.Gaines bracht,na een moeizame tour het spelplezier terug bij Lynyrd Skynyrd en wist zich ook al meteen als componist te onderscheiden met het leuke I know a little.
De echte uitschieters hier zijn echter That Smell,dat later nog in de Johnny Depp film Blow werd gebruikt en het vreemd genoeg niet al te bekende One More Time,een fantastische meeslepende rock ballad die ik al na een paar draaibeurten tot mijn favoriete Skynyrd nummers ging rekenen.
Voor het overige is Street survivors een prima en compact album dat aanvankelijk niet zo spectaculair leek als eerder werk maar uiteindelijk erg duurzaam bleek.

Mssr Renard
Lastige plaat. Hij duurt echt erg kort en valt One More Time echt erg uit de toon (het is namelijk een oude song met Rickey Medlocke op drums, uit 1971), maar het is wel een mooie song, maar is productie-gewijs anders.

Tijdens de opnamen voor deze plaat kreeg de band het aan de stok met Tom Dowd en werd de hele plaat opnieuw opgenomen. Het is allemaal erg ingewikkeld, waardoor er songs zijn geschrapt en misschien is daarom One More Time op de plaat terecht gekomen.

Deze plaat kwam uit met op de hoes vuur op de achtergrond, maar na de fatale crash en de dood van Cassie, Ronnie en Steve, werden de persingen daarna zonder vuur uitgebracht.

Ik heb de lp uit 1977, waar over de productie weinig gezegd wordt. Tom Down komt in de credits niet eens voor. Extra pijnlijk is de insert met alle live-datums voor 1977 en 1978 op de achterkant. Op 19 oktober zie je Greenville Memorial Aud. Greenville S.C. en dan twee dagen later 21 oktober zouden ze optreden in de L.S.U. Assembly Center Baton Rouge, LA, maar op 20 oktober crashte het vliegtuig waar da band in vloog, met alle gevolgen vandien

Georgia Peaches en Sweet Little Missy zijn twee songs die zijn geschrapt en deze zijn op Legend uit 1987 terechtgekomen.

Over de muziek: dit is de enige studioplaat met Steve Gaines en ook gelijk de eerste plaat van Skynyrd uit de seventies waarop een ander dan Ronnie de leadzang voor de rekening neemt (Steve op You Got That Right (co-lead) en Ain't No Good Life) en Steve schrijft ook vier songs voor deze plaat (ter vergelijking: Gary twee en Allen één). Het supersnelle gitaarspel (bijv. I Know a Little) wat doet denken aan Hughie Thomasson, is van Steve, wat wel doet verlangen naar meer van hem.

Uiteindelijk staan hier best goede songs op zoals That Smell, You Got That Right, One More Time en I Know a Little. Niet een plaat die ik erg vaak opzet, maar eigenlijk zou dat wel moeten.