Kavinsky - 1986 (2007)

Dance
Label: Record Makers

1. Wayfarer (5:00)
  2. Dead Cruiser (3:35)
  3. Testarossa [SebastiAn Remix] (4:31)
  4. Flashback (1:29)
  5. Grand Canyon (3:15)
avatar van Zwammer
Lekker plaatje zeg. De eerste en het laatste nummer doen me erg denken aan Kraftwerk, maar dan net even frisser en hedendaagser

avatar van luc011190
Dit wel weer heel erg tof, hoewel SebastiAn wel weer laat zien net even wat talentvoller te zijn

Electro_
Ik vind Kavinsky een beetje flauw klinken. Inderdaad, het klinkt als Kraftwerk en dus niet echt origineel. De SebastiAn-remix vind ik ook maar matig, zeer zeker niet zijn beste.

avatar van Zwammer
Het doet mij een beetje denken aan van die snelle muziek die je vroeger altijd hoorde bij auto-racegames op de computer

Electro_
Ha, inderdaad. Is niet echt m'n ding, die hele retro-stijl van hem ook niet zo.

Ik krijg er ook een beetje een 'Miami Vice'-gevoel bij. En da's in mijn geval niet echt positief. De Sebastian-remix kan er nog een beetje mee door, maar voor de rest klinkt het als opgewarmde restjes jaren '80 gedoe. Sorry Zwammer, sorry Luc.

avatar van luc011190
Ik vind dit eigenlijk wel een heel lekker plaatje. Ik ging er zelf ook een beetje aan twijfelen, klinkt allemaal toch wel erg 'groots' en retro, maar dat is dan maar juist de kracht. Testarossa is gewoon heel erg tof, en er zitten voor dit genre behoorlijk veel wisselingen in. SebastiAn maakt er dan weer een hele minimale rauwe feesttrack van. Ook lekker.

avatar van -Brent-
De reden waarom ik de wayfarer van mn pa uit een stoffig laadje heb geplukt!

1988 was trouwens een mooier jaar geweest

vette retro soundtrack tracks

avatar van Opschuiven
Op pukkelpop draaide SebastiAn de testarossa remix en die klonk wel godverdomme goed hoor!

avatar van yeahyeahyeah
Aardige retrodeuntjes die helaas al snel gezapig gaan klinken en niet echt blijven hangen. Maar niet getreurd: we worden getrakteerd op de zoveelste geniale over-the-top remix van SebastiAn; wat een briljante gast is dat toch.

Het verbaast me dat deze plaat niet onder Ed Banger is uitgebracht, of heeft deze kerel (nog) niet bij Ed Banger getekend ?

Zeer vette EP, met natuurlijk als hoogtepunt de remix van SebastiAn Maar ik vindt het wel jammer van Kavinsky dat hij voor al zijn nummers Testarossa Autodrive als basis gebruikt, want ik vindt het praktisch allemaal op dat nummer lijken, maar goed gelukkig is Testarossa Autodrive wel een geniaal nummer

JustaRascal
Al het artwork van deze gast is subliem.

Het is ook een held in de documentaire van Justice. Hij wordt daarin helemaal gek op Coachella en loopt een beetje SebastiAn en Xavier te knuffelen echt te droog voor woorden

Nou album komt waarschijnlijk dit jaar. En als voorproefje komt 15 maart zijn nieuwe EP uit, genaamd Nightcall. EP is geproduceerd door Guy-Manuel en gemixd door SebastiAn.

Nightcall klinkt in ieder geval al lekker Kavinsky-achtig. Nu nog maar even wachten op zijn album

avatar van -SprayIt-
Ik vind Grand Canyon het lekkerste nummertje.