The Moody Blues - Days of Future Passed Live (2018)

Label: Eagle Rock

1. I'm Just a Singer (In a Rock and Roll Band) (7:19)
  2. The Voice (4:11)
  3. Steppin' in a Slide Zone (5:55)
  4. Say It with Love (5:05)
  5. Nervous (5:19)
  6. Your Wildest Dreams (5:20)
  7. Isn't Life Strange (8:15)
  8. I Know You're Out There Somewhere (5:29)
  9. The Story in Your Eyes (3:56)
  10. The Days Begins (4:27)
  11. Morning Glory (1:59)
  12. Dawn (Prelude) (0:45)
  13. Dawn Is a Feeling (3:27)
  14. The Morning (Prelude) (0:24)
  15. Another Morning (4:11)
  16. Lunch Break (Prelude) (1:55)
  17. Peak Hour (3:54)
  18. Tuesday Afternoon (Forever Afternoon) (5:43)
  19. Evening (Time to Get Away) (3:52)
  20. The Sun Set (Prelude) (0:41)
  21. The Sun Set (3:02)
  22. Twilight (Prelude) (0:23)
  23. Twilight Time (3:26)
  24. Late Lament (1:08)
  25. Nights in White Satin (6:35)
  26. The Night (Finale) (3:56)
  27. Question (6:38)
  28. Ride My See-saw (4:47)

Mssr Renard
Ik kende deze al een tijdje, maar heb nooit de moeite genomen schijnbaar om een stukje te tikken.

Ik kende dezecals digitale streamversie, maar heb nu deze al dubbel-lp, waar dan (helaas) de eerste 9 songs niet op staan. Het had wat mij betreft beste een (duurdere) 3-lp set mogen zijn. Wat ook best stom is, is dat de 'selection of classic Moody Blues tracks' wel op de achterkant van de hoes worden aangekondigt.

Over de muziek; het is een prachtig concert, dat begint met een greatest hits-rits, waarbij de nadruk op de latere jaren ligt. Het middendeel van dit concert is Days of Future Passed integraal gesperld, met orkest. Prachtig gespeeld en gezongen door Hayward en Lodge. Hier en daar zingen Norda Mullen (ook fluit en gitaar), Julie Ragins (toetsen, gitaar, sax) en Allan Hewitt (toetsen) wat achtergrondpartijen mee. Tweede drummer naast Graeme is Billy Ashbaugh.

Ray Thomas is met pensioen, maar ik kan het niet helpen mezelf af te vragen hoe het had geklonken met hem erbij. Norda is trouwens een erg goede fluitist.

Het concert klinkt prachtig mooi. Hier is heel veel tijd en aandacht aan besteed. Het orkest dat hier meespeelt is stukken beter dan die op het origineel en in plaats van mellotron-partijen tijdens de songs, speelt het orkest niet alleen de preludes maar ook tijdens de songs.

Het concert wordt heftig afgesloten met Question en Ride My See Saw, en die staan gelukkig wel op de dubbel-lp.