Procol Harum - Greatest Hits (1996)

Label: A&M

1. Conquistador (4:16)
  2. A Whiter Shade of Pale (4:00)
  3. Simple Sister (5:52)
  4. Whiskey Train (4:32)
  5. A Salty Dog (4:40)
  6. Shine on Brightly (3:33)
  7. Whaling Stories (7:08)
  8. Power Failure (4:36)
  9. Boredom (4:31)
  10. Homburg (3:59)
  11. In the Wee Small Hours of Sixpence (3:04)
  12. Repent Walpurgis (5:08)
EVANSHEWSON
Er zijn veel compilaties van deze sixtiesband op de markt; Ik heb dan weer een andere, maar vergelijkbare met deze.
Feit is dat A Whiter Shade of Pale, uit het magische "Summer of Love", nl. 1967 (opkomst van de hippiecultuur was dat) een dijk van een nummer blijft.
Homburg, A Salty Dog en Conquistador zijn minder grote hits geweest van de band met de zanger met die aparte stem - Gary Brooker.
Een mooie verzamelplaat als deze mag eigenlijk bij geen enkele muziekfanaat ontbreken.
4 sterren ****

Pieter Paal
Ze zijn een paar keer van platenmaatschappij veranderd en dan kom je vaak op de ene compilatie de live-versie en op de andere de studio-versie van 'Conquistador' tegen. Hier was de live-versie de hit. Hoofdzakelijk was Procol Harum een album-groep.
Ik zie dat hier 'Quite rightly so', 'Grand Hotel' en 'Pandora's box' ontbreken en dat zijn ook topnummers die hier de hitparade behaalden. Verder bevat deze compilatie van A&M een prima selectie.