Freddie Hubbard - The Hub of Hubbard (1970)

Jazz
Label: MPS

1. Without a Song (12:50)
  2. Just One of Those Things (7:14)
  3. Blues for Duane (7:32)
  4. The Things We Did Last Summer (7:19)
  5. Muses for Richard Davis * (5:49)
avatar van ZOLTAR
Wat een vette plaat! Zo anders dan waar hij op dat moment bij cti mee bezig was (ook vet). Maar dit is een vrij tussendoortje. Ze knallen er drie standards uit in een spontane opnamesessie. Ze voelen en voeden elkaar heerlijk.
Erg lekker.

Momenteel een veel te lage waardering (3,4*) hier op MusicMeter voor deze fraaie klassieke hard bop plaat. Freddie Hubbard is werkelijk in topvorm hier. Het plezier van de prima band spat ook van de plaat af. Op kant 1 met opener Without a Song swingt de boel de pan uit, terwijl op kant 2 de muziek vooral heel erg mooi is, met ook een fraaie Things We Did Last Summer. Zeker een aanrader dit.

ZOLTAR schreef:
Wat een vette plaat! Ze voelen en voeden elkaar heerlijk. Erg lekker.

Misschien nog even met jouw stem het te lage gemiddelde verhogen hier?