Kero Kero Bonito - TOTEP (2018)

Uitgebracht in eigen beheer

1. The One True Path (2:55)
  2. Only Acting (3:49)
  3. You Know How It Is (2:14)
  4. Cinema (2:06)
Ikhouvandansen
Uber kawai enzo. Grapjes terzijde deze nieuwe ep van Kero Kero Bonito staat vol met hits en is de eerste waar op ze vol op gitaren gebruiken. Zoals als de prachtige pop-grunge van Only Acting.

en de Perfect Blue verwijzing + licht vreemd einde is leuk gevonden in die clip. Zeker als je eerder enkel schattige muziekjes afleverde. Dan is dit beter te verteren.

Jammer van One True Path, zeur nummer is dat. Ook Cinema is net dat beetje minder, maar best een leuk minimaal liedje. De rest is erg leuk, soms zelfs een beetje maf: Weezer, Deerhoof light, Shiina Ringo, dat soort geluidjes.Fijn dat het dikwijls lo-fi is en natuurlijk Only Acting dat heerlijk ontspoort, zichzelf vernietigd en eindigt in noise (afhankelijk van welke versie je hoort)

avatar van Teunnis
Only Acting is leuk, maar de rest van deze EP vind ik (vooralsnog) flink benedenmaats. Wel een goed teken dat ze wat aan het experimenteren zijn, want een tweede Bonito Generation hoeft voor mij nou ook weer niet. Hoe leuk dat album ook is.

avatar van E-Clect-Eddy
Zag dat deze act over een paar maanden Amsterdam aandoet en hun beschrijving deed me hierheen lokken.

De eerste beluistering valt redelijk goed. Dat 'freaky' einde op Only Acting bevalt me niet de rest van het nummer wel maar The One True Path nog iets meer met die bass-synth in de intro dacht ik dat het de Electro kant op ging. Leuk om op het verkeerde been gezet te worden.

Ik heb nu ook Flamingo gehoord en dat bevalt me nog iets meer, met Japanse teksten en Electro.