Poppi UK - Makeshift Home Music (1989)

Label: Schemer

15. GMA 3 *
  16. Chinese Applebelt *
  17. Unhappy *
  18. Promised Land *
Nog geen enkel bericht bij deze Nijmeegse punk/new wave band met een geheel eigen geluid. Bij alle albums van deze band maar 1 keer gestemd en dat was 1,5. Dat is wel triest. Terwijl Poppi Uk redelijk populair was in Engeland en John Peel nog met ze heeft gewerkt. Nou moet ik ook eerlijk zeggen dat de muziek echt jaren 80 is, waarin technische hoogstandjes en redelijke zang absoluut niet belangrijk waren. De uitlopers van de punk laten we maar zeggen. De zang is ook echt niet erg aantrekkelijk, maar voor uit. De muziek van Poppi Uk is geïnspireerd door de Engelse punk met daarbij groepen als the Buzzcocks, Wire, maar ook wel iets van Pere Ubu.
Ik heb zelf nog de vinylversie en zie het toch een beetje als tijdsdocument. Als je het daaruit haalt blijft er niet zo veel over dan wat redelijk amateuristische muzikanten die een aantal nummer snel in elkaar hebben gedraaid. Als je de tijdgeest erbij haalt, het afzetten tegen de prog uit de jaren 70, de boodschap is belangrijker dan de uitvoering en leve de ongeremde vrije expressie in plaats van talent is het een leuk album. Onder het motto lekker wegrammen die hap. Zeker als je wat gefrustreerd va het werk thuis komt is dit een heerlijk medicijn. Voor de liefhebber, dit album moet nog het meest toegankelijke zijn, dus voor de die hards, probeer de rest ook maar.