Kool & The Gang - Something Special (1981)

Soul / Pop
Label: De-Lite

1. Steppin' Out (4:55)
  2. Good Time Tonight (5:00)
  3. Take My Heart (4:06)
  4. Be My Lady (4:15)
  5. Get Down on It (4:54)
  6. Pass It On (4:32)
  7. Stand Up and Sing (4:34)
  8. No Show (4:27)
  9. Steppin' Out [12'' Mix] * (5:34)
  10. Get Down on It [12'' Mix] * (6:08)
  11. Take My Heart (You Can Have It If You Want) [12'' Mix] * (5:04)
  12. Stop! * (3:23)
  13. Steppin' Out [Single Remix] * (3:32)
  14. Get Down on It [Single Version] * (3:33)
  15. Take My Heart (You Can Have It If You Want) [Single Remix] (3:44)
Father McKenzie
Get Down On It.... voor mij nà Jungle Boogie hun beste in het funk genre. Daarna werd het toch slapper, de funk ging er uit en de disco kwam er méér in, maar het werd niet meer beter.

avatar van principal2000
Op dit album is Kool & The Gang naar mijn mening al afgestapt van de echte funk (a la Jungle Boogie) en de richting van disco opgeslagen. Toch kan ook deze muziek mij erg tevreden stemmen. Je wordt er gewoon vrolijk van. Ook op dit album zijn genoeg nummers te vinden die makkelijk tot dansen aanzetten. Get Down On It is de grootste hit van dit album.