Adam James Sorensen - Dust Cloud Refrain (2018)

Roots
Label: Continental

1. Steam Train (4:24)
  2. Jane Dudley (3:17)
  3. Boiling Over (3:20)
  4. Dust Cloud Refrain (4:18)
  5. Boxcar (4:53)
  6. Angel (4:41)
  7. Coming Back (3:20)
  8. Mao Kong (4:57)
  9. Seasons (3:03)
avatar van trebremmit
Mooie ingetogen en rustige muziek met o.a cello, viool, mondharmonica en steel guitar als begeleiding van de goede zanger Sorensen.

Ik zie net dat hij vanavond in Nijmegen stond.

Hendrik68
Mag dit ook wel graag horen, heerlijk relaxed sfeertje. Lekkere begeleiding. Kabbelt op een positieve manier voort en voor je het weet ben je op Spotify alweer halverwege het album ervoor, terwijl je totaal niet het idee hebt naar een andere plaat te luisteren. Voor nu 3,5e ster met kans op een halfje extra.

avatar van frolunda
Mooie,erg ingetogen folky roots plaat van Adam James Sorensen,een naam die mij volledig onbekend is maar toch schijnt de oorspronkelijk uit Chicago afkomstige zanger best veel in Nederland op te treden.
Hier op Musicmeter staan twee albums van Sorensen,eentje uit 2012 en deze,Dust Cloud Refrain van ongeveer anderhalf jaar geleden,maar er zouden best nog wel meer albums op zijn naam kunnen staan.
Tegenwoordig schijnt hij in Taiwan te wonen,een land wat ik nu niet direct associeer met wat ik hier hoor.
Dust Cloud Refrain roept,mede door de prachtige hoes eerder de sfeer op van bijvoorbeeld de uitgestrekte vlakten van Montana of Wyoming.
De rustig voortkabbelende muziek ,de,bijna fluister stem van Adam James Sorensen en de stemmige instrumentatie,het zijn stuk voor stuk Ingrediënten die van het album een mooi en atmosferisch geheel maken.De nummers zijn redelijk tegen elkaar inwisselbaar met voor nu een lichte voorkeur voor Angel en het titelnummer.
Dust Cloud Refrain mag dan ook zeker een aanrader in het genre genoemd worden.