Curved Air - Air Cut (1973)

Label: Warner Bros.

1. The Purple Speed Queen (3:31)
  2. Elfin Boy (4:12)
  3. Metamorphosis (10:33)
  4. World (1:35)
  5. Armin (3:43)
  6. U. H. F. (5:05)
  7. Two Three Two (4:11)
  8. Easy (6:39)
avatar van jpkorbijn
Nieuwe line-up met een heel jonge Eddie Jobson. Vond het vroeger een waanzinnige LP, en sinds kort op CD vind ik hem nog steeds wel goed. Alleen dat ellenlang geklooi op zo'n nummer als Metamorphosis is nog moeilijk door te komen.

Geen groots album, maar het ingetogen en sprookjesachtige Elfin Boy maakt veel goed. Sonja Kristina op haar best.

avatar van vigil
Toch wel apart dat ik door mijn flinke 4* het gemiddelde zojuist echt heel erg net boven de 3* heb gekregen. Enkel al door het fenomenale (geklooi, ehhh wat?) Metamorphosis (goed voor iets meer dan een kwart van de totale speeltijd!) zou dit album zeker richting de 3,5* moeten scoren. Maar goed zo is t dus niet en heb ik het daar maar mee te doen

U. H. F. Krijgt het andere vinkje, Two Three Two vist daarbij net achter het net. De ietwat abrupte fade-out is daar ook wel wat debet aan.