menu

Kobra and the Lotus - Prevail II (2018)

mijn stem
2,75 (2)
2 stemmen

Canada
Metal
Label: Napalm

  1. Losing My Humanity (4:21)
  2. Let Me Love You (4:31)
  3. Ribe (2:06)
  4. My Immortal (5:02)
  5. Human Empire (4:49)
  6. Heartache (4:32)
  7. Velvet Roses (4:07)
  8. Modern Day Hero (5:58)
  9. You're Insane (5:04)
  10. White Water (6:03)
  11. The Chain (2:29)
  12. Let Me Love You [Acoustic] * (4:02)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 49:02 (53:04)
zoeken in:
avatar van namsaap
2,5
Op het prima album Prevail I, liet Kobra and the Lotus een nieuw geluid horen waarmee de band onder de vleugels van Napalm Records een groter publiek diende aan te boren. Na het horen van de matige, poppy single Let Me Love You, vreesde ik er voor dat deze lijn te ver doorgetrokken zou worden en Kobra and the Lotus helemaal eenheidsworst zou gaan spelen.

Het openingsnummers van Prevail II, Losing My Humanity, laat deze vrees omslaan in hoop dat het wel meevalt. Helaas blijkt het openingsnummer veruit het beste nummer van de plaat. De rest van de plaat staat vol met obligate ‘ver-songfestival-de’ rocknummers, die prima uitgevoerd worden – de band kan immers nog steeds prima spelen – maar nergens het hart sneller doen kloppen. Pas bij het negende nummer, You’re Insane, volgt even een opleving.

Bij mijn review van Prevail I sprak ik de hoop uit dat Kobra and The Lotus iets van het scherpe randje terugvindt. Ik ben bang dit ik deze hoop definitief moet laten varen.

Mijn review op Zware Metalen

avatar van Desert
Het enige voorprogramma dat ik ooit gezien heb (geen idee meer bij welke main act) die achteraf blijkbaar nog een aanschouwelijke carrière hebben kunnen uitbouwen. De naam ben ik nooit vergeten omdat de zangeres zo ongelooflijk aantrekkelijk was

Gast
geplaatst: vandaag om 13:13 uur

geplaatst: vandaag om 13:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.