Men I Trust - Headroom (2015)

Canada
Electronic / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Morse Code (3:24)

met Odile Marmet-Rochefort en Geoffroy

2. Break for Lovers (3:03)

met Helena Deland

met Odile Marmet-Rochefort

6. Curious Fish (2:47)
  7. Aquarelle (2:48)
  8. Sad Organ (1:50)
  9. Space Is the Place (3:11)
  10. Offertorio (2:03)

met Nicolas Grynzspan

avatar van E-Clect-Eddy
Was benieuwd wat vandaag de Melkweg OZ heeft uitverkocht maar op MuMe nog geen enkele stem heeft vergaard.

Discogs bestempeld het met Deep House, wat ik totaal er niet in hoor op de 5 nummers die ik heb beluisterd? Op Bandcamp beschrijven ze zichzelf als Indie Dance uit Montreal, maar ook Electronic / Minimal / Chill-Out / Downtempo. Dat Downtempo en Chill-Out kan ik me nog het meeste in vinden. Het is ook Smooth of niet te zeggen glad geproduceerd. Het is net geen Smooth Jazz omdat het tempo daarvoor net te hoog ligt. De musici spelen prima, maar wel veel binnen de lijntjes maar gelukkig hebben een warm zingende zangeres waarmee ze zich kunnen onderscheiden.

Het meest opmerkelijke is het kerkelijk aandoende, monnikenzang op de afsluiter Offertorio zoiets hoor je niet vaak, en verwacht je ook zeker niet op het album van een Indie Dance act.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Deze plaat is toch echt wel een grote stap voorwaarts ten opzichte van het eerste album. Het is allemaal wat pakkender. Wat meer funky en uptempo. De band heeft ook wat meer smoel gekregen, doordat gastartiesten deze keer ook daadwerkelijk als gast aanwezig zijn, in plaats van dominant zijn in ongeveer ieder nummer.

De nieuwe plaat zou in februari van dit jaar al komen, maar laat voor alsnog op zich wachten. Ze zijn mid-mei dan wel weer te zien ik Utrecht en Amsterdam. Als het schikt, ga ik de 16e misschien ook wel even bij mij om de hoek ik Ekko kijken.