Samhain - November-Coming-Fire (1986)

Punk
Label: Plan 9

1. Diabolos '88 (1:24)
  2. In My Grip (2:47)
  3. Mother of Mercy (3:11)
  4. Birthright (2:11)
  5. To Walk the Night (2:13)
  6. Let the Day Begin (2:38)
  7. Halloween II (3:16)
  8. November's Fire (2:48)
  9. Kiss of Steel (1:31)
  10. Unbridled (1:50)
  11. Human Pony Girl (4:57)
avatar van Edwynn
Op November Coming Fire begeeft Glenn Danzig zich op het kantelpunt tussen de punk van het voorgaande werk van zowel Samhain als Misfits en de compacte bluesy hardrock van de latere Danzig. Bijzonder aardig zijn de links en rechts opduikende wave invloeden in To Walk The Night en November's Fire. Daar krijgt het album een lekker zwartgallig randje van.
Een aanrader voor Danzigfans. Uiteraard.

avatar van frolunda
Dit tweede Samhain album valt zonder meer in de categorie onheilspellende klassiekers.November coming fire ademt een duistere sfeer uit die zijn weerga niet kent.De combinatie van Hardcore/punk met wat gothic en wave invloeden is toch wel uniek te noemen.De verstikkende en niet zo beste productie (in dit geval zeker een pluspunt) maakt het vervolgens helemaal af.De meeste zullen er ongetwijfeld anders over denken maar nummers als Let the day begin,Halloween II en de titelsong behoren naar mijn mening tot de beste die Glenn Danzig ooit heeft opgenomen.

Misschien begrijp ik deze muziek niet, maar na 4 keer luisteren hoor ik nog steeds geen echt goede songs, Nee geef me dan maar the Misfits of Danzig.