menu

Centavrvs - Somos Uno (2018)

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Mexico
Rock
Label: Casete Upload

  1. Intro (2:37)

    met Mardonio Carballo

  2. Cataclismos (2:56)
  3. Debilidad (3:24)
  4. Somos Uno (3:21)
  5. El Punto Final (5:43)
  6. Diablo en Llamas (3:12)
  7. Ángel Tropical (4:06)
  8. Ojos de Mar (2:49)
  9. Volar Muy Alto (3:25)
  10. Quebrar las Ventanas (5:00)
  11. Jerónimo (3:52)
  12. No Al Silencio (0:27)
  13. Flor de Mayo (3:58)
totale tijdsduur: 44:50
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
4,5
De heren van Centavrvs zijn in een kort jaartje mijn favoriete Indie Rock band uit Mexico geworden. Het is Indie Rock met een Latino twist en daardoor onderscheidend van de duizenden andere Indie Rock bands. Deze heren voegen wat Mexicaanse invloeden toe, blazers en Cumbia.

Het afgelopen jaar zijn vier singles uitgebracht (El Punto Final, Quebrar las Ventanas, Volar Muy Alto, Debilidad ) maar het album liet lang op zich wachten. Wel besteedde tijd want de eerste beluistering valt goed. Evenwel krijgt het album het moeilijk doordat de release-lawine sinds eind februari weer in volle vaart over het publiek heen stort. Nu pas aan de tweede beluistering toe sinds dat deze eergisteren uit kwam. Er valt dus nog genoeg te ontdekken zoals dat gitaartje in Ángel Tropical dat zowel Surf als West-Afrikaans klinkt (komt ook op andere nummers terug). Ik weet niet zeker wie van de heren zingt, ik meen Alan Santos Garcia en die stem bevalt me goed. De nummers zijn up-lifting maar in de teksten is ook duidelijk dat ze niet alleen de zon zien schijnen, en milde kritiek komt er ook in terug.

De prachtige kerstsingle van 2014 Navidad en Libertad (kerst in vrijheid) staat hier niet op, kan ik enerzijds begrijpen. Is thematische gebonden aan de kerst en ook al wat jaartjes terug maar is sindsdien niet op album op EP verschenen. Toch wel jammer dat die er niet op staat.

Favorieten: Volar Muy Alto (heel hoog vliegen/zweven), Debilidad (zwakte/krachteloos/gebrek) en Flor de Mayo (mei bloem) - met veel traditionele akoestische instrumenten de past bij de traditionele Mexicaanse Roots stijlen.

Gast
geplaatst: vandaag om 01:57 uur

geplaatst: vandaag om 01:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.