Bauhaus - Singles (2013)

Label: Beggars Banquet

1. Rosegarden Funeral of Sores (5:34)
  2. Poison Pen (3:17)
  3. Telegram Sam (2:09)
  4. Ziggy Stardust (3:15)
  5. Dark Entries (3:53)
  6. Scopes (1:33)
  7. The Sanity Assassin (4:11)
  8. Spirit (3:44)
  9. Lagartija Nick (3:06)
  10. Earwax (3:18)
  11. Watch That Grandad Go (5:43)
  12. Third Uncle [Single Edit] (4:14)
  13. Terror Couple Kill Colonel (4:23)
  14. In Fear of Dub (2:56)
  15. Kick in the Eye [Remix Single Version] (3:36)
  16. She's in Parties [Single Edit] (3:58)
  17. Crowds (3:13)
  18. Paranoia, Paranoia (5:09)
  19. Spirit in the Sky (2:57)
  20. Bela Lugosi's Dead [Tomb Raider Mix] (9:30)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Prima verzamelaar voor een doorsnee van Bauhaus

avatar van frolunda
Ook onderdeel van een box met daarin verder hun eerste vier reguliere albums maar ook opzichzelfstaand is dit een uitstekende verzamelaar en prima instap voor degenen die ééns willen kennismaken met het werk van deze Gothic pioniers.Al is het voor hun wel jammer dat de songs niet in chronologische volgorde staan.
Ook voor de meer ingewijden in de muziek van Bauhaus is deze 'Singles' misschien nog wel interessant omdat er toch veel nummers opstaan die (aanvankelijk) niet of in een andere versie op hun studio platen stonden.
Zo is daar bijvoorbeeld,het destijds ook voor mij nog vrij onbekende Watch That Grandad Go,een swingend en erg sterk nummer.Ook Earwax en In fear of dub bleven lang verborgen terwijl poison pen nog nooit eerder op een album is verschenen.
Daarnaast natuurlijk ook de Bauhaus klassiekers als Bela Lugosi's Dead (hier in de Tomb raider mix),She's in Parties,Ziggy stardust (fijne Bowie cover),Spirit,Terror Couple Kill Colonel en mijn eigen favorieten Lagartija Nick,Dark entries en de uitstekende Brian Eno cover Third Uncle (hier helaas in een verkorte uitvoering).
Dit voortreffelijke overzicht,van het naar mijn mening altijd wat onderschatte viertal uit Northampton maakt nog maar eens duidelijk hoeveel geweldige songs ze op hun naam hebben staan.

frolunda schreef:
Ook onderdeel van een box met daarin verder hun eerste vier reguliere albums --

Die box heb ik ook afgelopen week binnengekregen. Dikke pluim voor de remasters trouwens. Verder helemaal met je eens Laurence. Ik ben al hun albums nu weer eens aan het luisteren. Het predicaat 'gothic' doet de band eigenlijk te kort. Veel Bowie invloeden maar daar heeft de band ook nooit een geheim van gemaakt. Bowie was hun inspirator en dat hoor je op elk album zeker terug. Misschien juist omdat ze het gothic idioom gingen uitdragen zijn ze wat ondergewaardeerd gebleven bij het grotere publiek. In de gothic scene blijven ze natuurlijk lievelingen. Neem nou die Peel Sessions:

BAUHAUS John Peel 4th December 1979 - YouTube