Morcheeba - Blaze Away (2018)

Pop / Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Never Undo (3:45)
  2. Blaze Away (4:04)

met Roots Manuva

3. Love Dub (3:49)
  4. It's Summertime (3:38)
  5. Sweet L.A. (2:41)
  6. Paris sur Mer (4:33)

met Benjamin Biolay

7. Find Another Way (3:30)
  8. Set Your Sails (3:27)
  9. Free of Debris (1:03)
  10. Mezcal Dream (4:45)
Ik kan gaan copy-pasten denk ik: wederom heerlijk, wederom niks nieuws. Fijn plaatje, maar eerlijk is eerlijk: we kennen het allemaal wel nu.

Love Dub doet aan Doe Maar denken

En toch blijft het fijn om naar Morcheeba te luisteren.

avatar van Kronos
Een echte fan ben ik niet maar de zes eerste albums heb ik op cd bij elkaar verzameld louter door koopjes. Kringloop en zo. Misschien vind ik Blaze Away over vijf jaar wel eens voor een prijsje.

Wel een mooie hoes weer.

avatar van ranja
Dit album ligt muzikaal dichter bij de eerste 2 albums van Morcheeba dan bij de 2 daarna... en dat is positief.

avatar van E-Clect-Eddy
Never Undo Het klinkt meer als mellow Pop dan Trip Hop, prima om relaxed wakker mee te worden.

Helaas klinkt de rapper / raps op Blaze Away wat opgeblazen / plastic en wat mij betreft had het ook zonder gekund.

Duidelijk minder Trippy en meer Dreamy Pop, klinkt toch wel lekker op Sweet L.A..

De stem van zangeres Skye (Edwards) klinkt nog lekker jong en soepel, gelukkig ook niet al te veel studio-effecten / bewerking op die stem.

Heb hun eerste album hier liggen maar draaide die zelden want ik luisterde vaker naar Portishead.

Jammer dat Free of Debris zo kort is want het is prachtig, doet me denken aan The Cure ttv Faith, geen idee waarom want is compleet andere stijl. Alhoewel dat album ook dromerige passages heeft.

Op Mezcal Dream komt er ook nog een gitaar naar de voorgrond en dit is het nummer dat nog het meest op de 'klassieke' Trip Hop lijkt. Overigens klopt de titel volgens mij niet. Mezcal is niet Mescaline (cactus met psychedelische stofjes) terwijl Mezcal een Mexicaanse drank is vergelijkbaar met Tequila alleen van andere agave planten.

Niks mis met dit ingetogen album, goed om te relaxen, prettig wakker worden of voor laat op de avond.

Ponty Mython
Lekker album, maar een beetje kort. Klinkt wel weer als de oude Morcheeba sound, ondanks het vertrek van één van de Godfrey broertjes.

E-Clect-Eddy schreef:

Trip Hop, bestaat dat nog? Eigenlijk alleen het eerste album van Morcheeba kun je echt onder dat genre scharen. En Roots Manuva is één van de beste Britse rappers die dat land rijk is.

avatar van E-Clect-Eddy
Ken Roots Manuva verder niet, heeft een fijn duidelijk verstaanbare stem en fijn timbre. De raps maken niet veel indruk ook als ik wel blij ben dat hij daar een positieve draai aan geeft.

avatar van harencoor
Fijne niets aan de hand muziek voor op balkon of in de tuin, als de zon schijnt!