Greg Osby - Inner Circle (2002)

Jazz
Label: Blue Note

1. Entruption (4:58)
  2. Stride Logic (4:07)
  3. Diary of the Same Dream (4:14)
  4. Equalatogram (4:09)
  5. All Neon Like (6:35)
  6. Fragmatic Decoding (4:45)
  7. The Inner Circle Principle (4:14)
  8. Sons of the Confidetial (6:16)
  9. Self Portrait in Three Colors (6:07)
avatar van spoon
Als er naar gevraagd wordt (wat niet dagelijks gebeurd..) waar mijn zoektocht in de jazz begonnen is, noem ik de bekende namen Miles Davis, Coltrane, Evans , Mingus..etc.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat voor dat ik albums van deze bekende namen kocht ik al in het bezit was van deze cd. Gevonden in een uitverkoopbak ergens rond 2004 en de hoes sprak me aan weet ik nog en hij koste waarschijnlijk echt bijna niets. Hoe dan ook, Ik had hem in mijn collectie en ook al kreeg ik het nog niet voor elkaar om dit hele album uit te zitten het sprak me toch wel aan en met name de sfeer...

Nu denk ik niet dat ik het aan Greg Osby te danken heb dat ik me in jazz ben gaan verdiepen, maar wel mooi mijn eerste "hardcore" jazzalbum en van het roemruchte Blue Note label nog wel

Ik zal hem weer eens van zolder halen voor een nostalgisch momentje.